Tuulilasi

Tervetuloa maailmaan Cupra Ateca!

Seatin päätös eriyttää Cupra omaksi tuotemerkikseen on sekä uhka että mahdollisuus.
Kuvat Vesa Eskola

Ensiksi onnea vastasyntyneelle sekä myös hyvissä voimissa olevalle äidille – ei maailmaan kuitenkaan joka päivä uutta autobrändiä synny. Okei, okei, ihan uudesta brändistä ei kieltämättä voida puhua, koska Cupra on ollut tärkeä palanen Seatia jo pidemmän aikaa.

Hyvää hinta/tehosuhdetta arvostavat pitävät Seatin sporttiversioita arvossaan, sillä maltillisella hinnalla saa mukavan määrän hevosia – ja vielä kun autot ovat oikeasti hyviä ajaa ja varsin kivan näköisiä, ei Cupra-versioiden suosion jatkuvaa kasvua pidä ihmetellä.

Uuden brändin synnyttämisessä on kuitenkin aina riskinsä, varsinkin kun uuden brändin ensimmäinen tuote perustuu Seat Atecaan. Se saa entusiastit varmasti varpailleen. Tämä on kuitenkin nykypäivää. Katumaasturit myyvät hyvin, joten on vain luonnollista, että myös niistä tehdään urheilullisia versioita. Ja toisaalta, alla ovat pitkälti samat palikat kuin Leon Cupra ST:ssä, ja myös konepellin alla on sama kaksilitrainen bensaturbo. Kokonaisuus on kiinnostava, ja puhuttelee varmasti sopivan laajaa yleisöä.

Samalla Cupra Ateca luo alkutahdit uuden brändin strategialle. Tarkoituksena ei siis ole kurkotella kuuta taivaalta vaan tarjota vaihtoehto massatuotteen ja premiumin väliin. Joku voi palkita näin itsensä ja tehdä emotionaalisen ostopäätöksen. Tässä on se iso mahdollisuus. Jos Seat onnistuu brändäämään Cupran oikeaan lokerikkoon ja löytää sille sopivan trenditietoisen ja omaa yksilöllisyyttään korostavan yhteisön, Cupralle voi povata valoisaa tulevaisuutta. Tätä yhteisöä tullaan varmasti etsimään sopivien yhteistyökumppaneiden kautta, eli odotettavissa on Cupra-logoja kantavia vaatemallistoja, silmälaseja, laukkuja ja muuta tilpehööriä. Sopivia brändejä tähän löytyy yllin kyllin. Ja totta kai Cupraa brändätään myös autourheilun kautta.

Loppupeleissä kaikki riippuu tietenkin hinnasta. Cupra Ateca saapuu Suomeen vielä tämän vuoden aikana, joten hinnat selvinnevät syksyn aikana. Seuraavia Cupra-perheen jäseniä voisivat olla Ibiza ja Arona, joista molemmista vilautettiin jo valmiin näköisiä konseptiautoja.

Julkaistu: 23.2.2018
Kommentoi »