Terveisiä hallitukselle
Puheenaiheet
Terveisiä hallitukselle
Pääkirjoitus: "Kotitalousvähennyksen määrän palauttaminen entiselle tasolle olisi syytä ottaa pöydälle."
Julkaistu 5.3.2013
Apu

Siivousfirma käy auttamassa kaksi kertaa kuussa kolmilapsista perhettä, jonka molemmat vanhemmat käyvät töissä.

"Parisuhteemme pelastus", perheenäiti kommentoi. Eläkeläinen kirjoittaa keskustelupalstalla: "Eläkkeeni on pieni. Asun 60-luvun omakotitalossa, jossa riittää remontoitavaa. Pidän taloani kunnossa, jotta sillä olisi edes jonkinlaista myyntiarvoa, kun joudun muuttamaan helpompaan asumismuotoon. Talooni on tehty putki-, keittiö- ja wc-remontit. Kaikkiin olen hyödyntänyt kotitalousvähennystä."

Jyrki Kataisen (kok) hallitus on sitoutunut harmaan talouden tehostettuun torjuntaan. Hallitusohjelmassa sanotaan: "Verojärjestelmän uudistamisessa kotitalousvähennys on esimerkki toimesta, joka on vähentänyt harmaata taloutta." Hallitus on myös luvannut parantaa mikroyrittäjien asemaa ja edistää työllisyyttä.

Siksipä tuntuukin oudolta, että Kataisen hallitus pienensi vuoden 2012 alusta kotitalousvähennyksen enimmäismäärän 3 000 eurosta 2 000 euroon ja pudotti vähennyskelpoisen työn kustannusosuuden 60 prosentista 45 prosenttiin.

Kun hallitus nyt parin viikon päästä kokoontuu kehysriiheensä, kotitalousvähennyksen määrän palauttaminen entiselle tasolle olisi syytä ottaa pöydälle.

Kotitalousvähennystä käyttävät eniten hyvä- ja keskituloiset. Ostamalla palveluita he työllistävät pienyrittäjiä, jotka puolestaan maksavat veroja. Nyt jokainen uusi työpaikka on tarpeen.

Kommentoi »