Apu

Teresa Välimäki: Kahden kuukauden retriitti ilman perhettä


Yrittäjänä ja kokkina pitkän uran tehnyt Välimäki viettää kesän Ranskassa asioita miettien.
Kuvat Petri Mulari

Kokki Teresa Välimäki aikoo ottaa pian kauan odotetun irtioton ilman miestä ja lapsiaan.

- Menen kesäksi tekemään ruokaa kahdeksi kuukaudeksi Lounais-Ranskaan. Pidän itsekseni mietintähetkeä, että mitä haluan tehdä isona. Kokkailen Happy Hamlet -nimisessä majatalossa ja samalla saan kielitaidon takaisin, Välimäki pohti keskiviikkona Mionetto Proseccon maistelutilaisuudessa Helsingissä hotelli Havenissa.

Hän oli yrittänyt houkutella mukaan myös 16-vuotiasta poikaansa.

- Suunnittelin, että ajaisimme Ranskaan ja Aku lentäisi Toulousesta kotiin, mutta hän on suhtautunut äiti-poika roadtrippiin vielä vähän nihkeästi: että aijaa, sinunko kanssa kahdestaan, hän nauroi.

- Ja Vilma on kesä-heinäkuun jenkeissä. Ehkä hän tulee sitten käymään, Välimäki kertoi puolestaan 18-vuotiaan tyttärensä suunnitelmista.

Välimäki kertoi olleensa yrittäjänä hyvin vähän lomilla viime vuosien aikana, joten aikuisten retriitti tulee tarpeeseen.

- Olen aina kadehtinut ihmisiä, jotka ovat pystyneet jäämään virka- tai vuorotteluvapaille ja miettimään missä tilassa elämä on tällä hetkellä. Nyt minä teen sen! Aion miettiä kuka olen ja mitä haluan. Lapseni ovat jo sen ikäisiä, että minun ei ole enää pakko asua tietyssä paikassa. Sekin on aiheuttanut myllerrystä.

Julkaistu: 15.4.2018