Teinitähti Robin: "Jännitin äänenmurrosta"
Puheenaiheet
Teinitähti Robin: "Jännitin äänenmurrosta"
Robin aloittaa syksyllä lukion ja julkaisee neljännen albuminsa. Viikonlopun Tammerfestin keikan jälkeen tähti vastasi Kesäkeikalla -sarjan kysymyksiin.
Julkaistu 21.7.2014
Apu

On kulunut jo kaksi ja puoli vuotta siitä, kun Robin Packalen, 15, julkaisi Frontside Ollie -kappaleen. Heti nuorisoidolksi noussut Robin on tällä hetkellä suositumpi kuin koskaan. Heinäkuussa hän on esiintynyt muun muassa Ruisrockissa ja 25 000 kuulijalle Olympiastadionilla. Viikonloppuna järjestetyn Tammerfestin päiväkeikalla Ratinanniemen festivaalipuistossa Robinin keikka oli myyty loppuun.

Kesän keikkatahti on kiivas, ja tähti on valmistellut samalla syyskuussa julkaistavaa neljättä albumiaan.

-  Teen koko ajan enemmän ja enemmän omia kappaleita. Yhteensä meillä oli joku sata kappaleitta, joista useista vielä kymmeniä eri versioista, joista valittiin levylle sopivat, Robin sanoi Tammerfestin keikkansa jälkeen.

Elokuussa 16 vuotta täyttävä Robin aloittaa syksyllä myös lukion kotikaupungissaan Turussa.

- Olen kuitenkin vielä niin nuori, että ei ole järkevää muuttaa vaikka yksin asumaan Helsinkiin. Olen ajatellut käydä lukion neljässä vuodessa ja aion asua lapsuudenkodissani.

13-vuotiaana uransa aloittanut Robin kertoo, että hän jännitti äänenmurrosta.

- Minulla on äänenmurros yhä päällä, mutta pahin siitä on ohi. Jännitin oikesti aika paljon pari vuotta sitten, että mitä jos se tulee pahempana. Nyt se on alkanut asettumaan suunnileen siihen, mihin se tulee jäämään.

 Jättimenestyksestä huolimatta keikan jälkeen haastatteluun läpsyttelee sandaaleissaan sama vanha Robin: kohtelias, rento ja ikäisensä oloinen nuori mies. Näin hän vastasi Kesäkeikalla -sarjan kysymyksiin.

Ikimuistoisinta tässä kesässä: Ruisrockin keikka. Vedettin se festariteltassa ja fiilis oli sikahyvä. Myös stadionin konsertti oli ikimuistoinen. Oma kiertuejengi on myös vanhentunut ja kiertämisestä on tullut entistä hauskempaa. On hauskaa myös opettaa pienemmille kuulijoille keikkakulttuuria. 

Kesäkeikkaa ennen: Alan juomaan vettä neljä tuntia ennen keikan alkamista. Tämä on laulunopettajani neuvo. Kun vettä on tankannut kunnolla, se haihtuu keikan aikana tasaisesti ja voitelee ääntä. 

Kesäkeikan vaate: Minulla on kesäkeikoilla esiintyessä aina järjettömän kuuma, joten yleensä hyvin hengittävät vaatteet, ei siis mitään toppatakkia. 

Raiderissani kesällä: En ole aivan varma. Ainakin kuplavettä ja limpparia. Karkkia on vähennetty, kun söimme niitä yhteen aikaan hirveitä määriä. 

Kesäbiisi: Puhelimen soittolistalla näyttää olevan JVG:n ja Anna Abreun Huominen on huomenna, myös Jari Sillanpään Malagaan on kova. 

Kesäherkku: jätskiä täytyy saada aina kun mahdollista. Viime kesänä olin koukussa Fisherman-pastilleihin, joita vedin hulluna. 

Kesän oppi: Olen tehnyt tätä hommaa niin nuoresta, että olen ehtinyt oppimaan ja sisäistämään monta juttua. Tiedän vaikka, miten keikalla toimitaan, jos käy näin tai noin. Se on tuonut varmuutta esiintymiseen.

Robinin on mahdotonta tavata kaikkia fanejaan keikkapaikoilla henkilökohtisesti, joten ihailijoita huomioidaan keikkojen jälkeen järjestettävillä fanitapaamisilla. Tampereella tapaamisessa pääsi kolmekymmentä arpaonnista fania poseraamaan yhdessä idolinsa kanssa. 

Kommentoi »