Tehkää ihmisoikeuksista suuria jälleen – Amnesty lähettää terveisiä Trumpille ja Putinille
Puheenaiheet
Tehkää ihmisoikeuksista suuria jälleen – Amnesty lähettää terveisiä Trumpille ja Putinille
Amnesty International muistuttaa kansaa Elielinaukiolla ihmisoikeuksien tärkeydestä. Järjestö pelkää, että juuri tämä on asia, joka presidenteiltä unohtuu.
Julkaistu 16.7.2018
Apu

Make Human Rights Great Again! lukee Amnesty Internationalin lakanassa Helsingin Elielinaukiolla aivan päärautatieaseman seinustalla. Lause tarkoittaa suomeksi: tehkää ihmisoikeuksista suuria jälleen. Se on tunnistettava väännelmä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mainoslauseesta Make America Great Again.

– Haluamme muistuttaa ohikulkijoita siitä, että tänään pidetään kahden tärkeän miehen huippukokous, mutta ihmisoikeuksista ei taideta siellä kauheasti puhua, kertoo Amnestyn tiedottaja Kaisa Väkiparta.

Amnesty jakaa esitteitä Helsingin päärautatieaseman seinustalla Elielinaukiolla.

Järjestö on viestinyt presidenteille suoraan, että näiden pitäisi asettaa ihmisoikeudet agendan kärkeen ja kannustavat muitakin ihmisiä tekemään samoin. Elielinaukiolla jaetaan nyt esitteitä, joissa on ohjeet, miten kuka tahansa voi lähettää presidenteille Amnestyn kautta postia. Viestit jätetään osoitteessa www.amnesty.fi, ja järjestö toimittaa viestit perille.

Väkiparta on huolissaan erityisesti siitä, että Yhdysvaltain presidentti Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin eivät käsittele riittävästi Syyrian sotaa ja sen aiheuttamia lieveilmiöitä.

– Molemmat ovat sodassa osapuolina, ja molemmilla olisi valta vaikuttaa siihen, että siivilien kärsimys Syyriassa päättyisi. Toisaalta kyse on myös pakolaistilanteesta eli siitä, mitä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla tapahtuu. Lapsia erotetaan vanhemmistaan ja laitetaan säilöön. Lisäksi Venäjällä vain kaksi syyrialaista on saanut sodan aikana turvapaikan. Pelkäämme siitä huolimatta, että presidentit puhuvat jostain aivan muusta.

Kommentoi »