Teemu ja Sirpa Selänne: "Suomesta lähteminen ahdistaa"
Puheenaiheet
Teemu ja Sirpa Selänne: "Suomesta lähteminen ahdistaa"
Vuosi sitten uransa päättänyt Teemu Selänne ei halua vielä suunnitella tulevaisuutta.
Julkaistu 5.8.2015
Apu

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne ja hänen Sirpa-vaimonsa saapuivat Kummit Golf –tapahtumaan Kirkkonummelle näyttävästi helikopterilla. Ensi viikolla Kalifornian-kotiinsa palaava pariskunta kertoi jäävänsä kaipaamaan Suomea.

– Suomesta lähteminen on aina haikeaa. Muutama viikko ennen paluutamme minua alkaa ahdistaa, että lähdemme taas niin kauas ja eroon vanhemmistamme. Mutta toisaalta meillä on Amerikassa koti ja monia ystäviä, Sirpa pohdiskeli.

Teemun mukaan pari viimeistä viikkoa Suomessa kuluukin niin, että perhe juoksee minuuttiaikataululla paikasta toiseen ja kaikki panikoivat jo valmiiksi lähtöä. Teemun ja Sirpan lisäksi kesäänsä Suomessa on viettänyt koko Selänteiden lapsikatras Eemil, 19, Eetu, 18, ja Leevi, 15, sekä kuopus Veera, 8.

– Myös lapsemme tykkäävät älyttömästi olla kesäisin Suomessa, eivätkä ikävöi yhtään takaisin Jenkkeihin. Olemme tehneet kaikkia perinteisiä kesäjuttuja, kuten juhlineet, urheilleet ja tavanneet kavereita ja sukulaisia. Edes viileät ilmat eivät ole haitanneet meitä, pariskunta kertoi.

Suomeen muutto ei poissuljettu

Jossain vaiheessa tulevaisuudessa Selänteet saattaisivat harkita myös Suomeen muuttoa. Vielä se ei ole kuitenkaan ajankohtaista.

– Tällä hetkellä elämämme pyörii Jenkeissä. Mutta ei se mikään mahdottomuus ole, ettemmekö voisi jossain vaiheessa palata Suomeen, mikäli täällä ilmaantuisi jotain kiinnostavaa tekemistä, Teemu pohti.

Vuosi sitten uransa päättänyt Teemu ei tosin halua vielä tehdä tulevaisuuden varalle mitään suunnitelmia. Kuluneen vuoden jääkiekkolegenda vietti pääosin perheen parissa, urheillen ja Selänne Steak Tavern –pihvipaikkaansa pyörittäen.

– Sen jälkeen, kun olen painanut 30 vuotta aikataulujen mukaan, olen nauttinut täysillä vapaudesta. Ensimmäinen vuosi meni todella hienosti, ja minulla oli joka päivä hauskaa. Vedän ainakin vuoden vielä omalla tyylilläni ja teen niitä juttuja, mitä en ole voinut ennen tehdä.

Myös Sirpa on mielissään miehensä lisääntyneestä vapaa-ajasta. 

– Vähän pelkäsin, että jäisin ravintolaleskeksi, mutta onneksi niin ei ole käynyt. Suomessa parisuhdeaika on tosin jäänyt vähän vähemmälle, sillä meillä molemmilla on ollut omat menomme. Ehkä meidän pitäisi olla syksyllä taas vähän enemmän yhdessä, Sirpa naureskeli.

Bikinikropan salaisuus

Sporttinen pariskunta viettää parisuhdeaikaa muun muassa urheilukentillä. Aiemmin kesällä jääkiekkolegenda julkaisi pariskunnan kesäiseltä veneilyretkeltä kuvan, jossa huomio kiinnittyi ennen kaikkea Sirpan urheilulliseen bikinivartaloon. Teemu vitsailikin olevansa osasyy vaimonsa kovaan kuntoon.  

– Hänellä on hyvä personal trainer kotona, Teemu heitti.

Sirpa viittasi kuitenkin kintaalla miehensä letkautukselle ja kertoi olevansa itsekin aktiivinen liikkuja ja käyvänsä säännöllisesti lenkkeilemässä ja salilla.

– Olen myös saanut onnekseni hyvät geenit. Minun on helppo pitää itseni hoikkana, sillä en liho kovin herkästi.

– Nyt olen tosin ottanut vähän kesäkiloja, sillä ruoka on ollut hyvää ja juhlia on ollut paljon. Niihin ovat tietysti liittyneet aina myös kuohuviinit ja siiderit. Mutta en viitsi hirveästi nipottaa kesällä. Elämästä pitää myös nauttia, Sirpa painotti.

Teemu vannotti pysyneensä kunnossa uransa lopettamisesta huolimatta. Suurena golfin ja tenniksen ystävänä tunnettu tähti kertoi pelaavansa pelejä päivittäin.

– Mieleni ja kroppani vaatii yhä hikoilua. Minun on pakko päästä urheilemaan päivittäin, sillä en vain pysty olemaan paikallani. 

Kommentoi »