Mondo

Tee rentouttava talvireissu Ylläkselle

Tee rentouttava talvireissu Ylläkselle
Valitsimme Ylläksen parhaat aktiviteetit, ravintolat, kahvilat ja majapaikat. Pyöräile lumisilla tuntureilla, nauti illallinen haltiaravintolassa ja kokeile metsämeditaatiota.
Julkaistu: 4.4.2021

Tee talvinen pyöräretki

Ylläksellä on Suomen laajin latuverkosto ja hyvät ­laskettelurinteet, mutta Lapin talvesta voi nauttia myös pyöräillen. Paksu­renkaisella fat­­bikella on helppo seik­kailla metsäpoluilla ja tuntureilla. Retki ei vaadi kovaa kuntoa, sillä vuokraamoista saa myös sähkö­avusteisia läski­pyöriä (päivä­vuokra 70 euroa).
Onnekas voi nähdä Ylläksellä revontulia.

Herkuttele ravintoloissa

Jos haluat fiinin illallisen, astu Haltiakammiin, jonka erikoisuus ovat ravintolatilan haltia­patsaat. Kokeile alkuun vaikka puikula-väinönputkikeittoa ja pääruoaksi nieriää tilliperunoiden ja tillilumen kanssa.
Äkäslompolon keskus­tassa sijaitseva Well on mukava istuskelu­paikka, jossa voi juoda hiihto­päivän jälkeen hyvän oluen, pelata lautapelejä ja istua takkatulen lämmöstä nauttien. Sisustus on hauska sekoitus trendi­ravintolaa ja maalaiskylää.
Ravintola Poro ammentaa Lapin ruokakulttuurista ja panostaa paikallisiin raaka-aineisiin. Listalla on muun muassa fasaania ja peuraa, sekä tietenkin poroa.

Joogaa ja sauno

Ylläksellä on useita ryh­­mille sopivia tilaussaunoja. Ylläksen Yöpuun puu­saunasta pääsee avantoon, ja saunaan mahtuu noin 15 henkilöä .
Seita-hotellin savu­saunassa taas on peh­meät löylyt, ja pihalle saa lisämaksusta kylpytynnyrin, johon mahtuu jopa kahdeksan kylpijää.
Miltä kuulostaisi hatha­jooga tai metsämeditaatio? Aava Lapland tarjoaa molempia.

Käy erämaakahvilassa

Ylläksellä täytyy tehdä retki erämaa­kahvilaan. Hämyisessä Velhon kodassa voi nauttia letut lakka­hillolla takkatulen ää­­rellä. Luosun rantakahvila taas on hyvä tauko­paikka Ylläsjärven puolella hiihtäville. Täällä munkit ovat maukkaita: rapeita päältä, unelman­pehmeitä sisältä.
Latvamajan erämaa­kahvila sijaitsee monen ulkoilureitin risteyksessä, ja sisään astuessa olo on aina tervetullut. Kiireisenä päivänä vähän ennen sulkemis­aikaa omistaja muistuttaa lempeästi, että täällä ei ole sitten koskaan kiire mihinkään.
Lodge 67˚N:ssa on viihtyisät oleskelutilat.

Löydä majapaikka

Lodge 67˚N on hyvä vaihto­ehto mökin ja hotellin välimaastosta . Viihtyisissä huoneissa on minikeittiöt, ja aamiaisen saa lisämaksusta.
Pikkuhostelli 7 Fells Hostel tarjoaa sopivassa suhteessa yhteisöllisyyttä ja omaa rauhaa . Asiakkaille on Saanan ja Ollin kylpytakit, sauna lämmitetään joka päivä ja sängyt ovat muhkeat.
Porukalla luksusmökille? Erik­linna on hulppea kelohuvila, jonka makuuhuoneissa on omat kylppärit ja sauna­osastolla pore­allas. Hinta riippuu majoittujien määrästä ja lisäpalveluista.
Kommentoi »