Tee rentouttava talvireissu Ylläkselle
Matkailu
Tee rentouttava talvireissu Ylläkselle
Valitsimme Ylläksen parhaat aktiviteetit, ravintolat, kahvilat ja majapaikat. Pyöräile lumisilla tuntureilla, nauti illallinen haltiaravintolassa ja kokeile metsämeditaatiota.
Julkaistu 4.4.2021
Mondo

Tee talvinen pyöräretki

Ylläksellä on Suomen laajin latuverkosto ja hyvät ­laskettelurinteet, mutta Lapin talvesta voi nauttia myös pyöräillen. Paksu­renkaisella fat­­bikella on helppo seik­kailla metsäpoluilla ja tuntureilla. Retki ei vaadi kovaa kuntoa, sillä vuokraamoista saa myös sähkö­avusteisia läski­pyöriä (päivä­vuokra 70 euroa).

Onnekas voi nähdä Ylläksellä revontulia.

Herkuttele ravintoloissa

Jos haluat fiinin illallisen, astu Haltiakammiin, jonka erikoisuus ovat ravintolatilan haltia­patsaat. Kokeile alkuun vaikka puikula-väinönputkikeittoa ja pääruoaksi nieriää tilliperunoiden ja tillilumen kanssa.

Äkäslompolon keskus­tassa sijaitseva Well on mukava istuskelu­paikka, jossa voi juoda hiihto­päivän jälkeen hyvän oluen, pelata lautapelejä ja istua takkatulen lämmöstä nauttien. Sisustus on hauska sekoitus trendi­ravintolaa ja maalaiskylää.

Ravintola Poro ammentaa Lapin ruokakulttuurista ja panostaa paikallisiin raaka-aineisiin. Listalla on muun muassa fasaania ja peuraa, sekä tietenkin poroa.

Joogaa ja sauno

Ylläksellä on useita ryh­­mille sopivia tilaussaunoja. Ylläksen Yöpuun puu­saunasta pääsee avantoon, ja saunaan mahtuu noin 15 henkilöä .

Seita-hotellin savu­saunassa taas on peh­meät löylyt, ja pihalle saa lisämaksusta kylpytynnyrin, johon mahtuu jopa kahdeksan kylpijää.

Miltä kuulostaisi hatha­jooga tai metsämeditaatio? Aava Lapland tarjoaa molempia.

Käy erämaakahvilassa

Ylläksellä täytyy tehdä retki erämaa­kahvilaan. Hämyisessä Velhon kodassa voi nauttia letut lakka­hillolla takkatulen ää­­rellä. Luosun rantakahvila taas on hyvä tauko­paikka Ylläsjärven puolella hiihtäville. Täällä munkit ovat maukkaita: rapeita päältä, unelman­pehmeitä sisältä.

Latvamajan erämaa­kahvila sijaitsee monen ulkoilureitin risteyksessä, ja sisään astuessa olo on aina tervetullut. Kiireisenä päivänä vähän ennen sulkemis­aikaa omistaja muistuttaa lempeästi, että täällä ei ole sitten koskaan kiire mihinkään.

Lodge 67˚N:ssa on viihtyisät oleskelutilat.

Löydä majapaikka

Lodge 67˚N on hyvä vaihto­ehto mökin ja hotellin välimaastosta . Viihtyisissä huoneissa on minikeittiöt, ja aamiaisen saa lisämaksusta.

Pikkuhostelli 7 Fells Hostel tarjoaa sopivassa suhteessa yhteisöllisyyttä ja omaa rauhaa . Asiakkaille on Saanan ja Ollin kylpytakit, sauna lämmitetään joka päivä ja sängyt ovat muhkeat.

Porukalla luksusmökille? Erik­linna on hulppea kelohuvila, jonka makuuhuoneissa on omat kylppärit ja sauna­osastolla pore­allas. Hinta riippuu majoittujien määrästä ja lisäpalveluista.

Kommentoi »