Eeva

Tea Kekkonen: "Minulla oli maailman paras äiti"

Presidentin pojantytär Tea Kekkonen on viettänyt värikästä elämää Suomessa ja Italiassa. Neljä lasta kasvattanut suurperheen äiti on nyt palannut Helsinkiin. Paras ystävä, äiti Brita Kekkonen, kuoli toukokuussa kuusi vuotta sitten.
Kuvat Petri Mulari

Tea Kekkonen ja hänen äitinsä Brita Kekkonen olivat aina hyvin läheiset ja monessa asiassa samankaltaiset. Intohimo käsitöiden tekemiseen ja innostus ruuanlaittoon yhdisti heitä – eikä kummallakaan ollut näyttävää työuraa. Tean uraksi riittävät neljä lasta.

”Minulla oli maailman paras äiti liki viisikymmentä vuotta.”

Tea sanoo olevansa äitiään diplomaattisempi ja empaattisempi.

”Äiti sanoa töksäytti enemmän kuin minä, minä ehkä mietin kaksi kertaa ennen kuin avaan suuni. Molemmilla vanhemmillani oli myös vaikeuksia sietää tyhminä pitämiään ihmisiä.”

Sekä äiti että tytär puhuivat lastensa kanssa aina avoimesti. Kun Tealla lukiolaisena oli suhde itseään kolmetoista vuotta vanhemman biologianopettajan kanssa, Brita kutsui miehen lounaalle. Hänelle tärkeintä oli ennen kaikkea tietää, missä ja kenen kanssa tytär aikansa vietti.

Tea sen sijaan sanoo keskustelevansa italialais-suomalaisen katraansa kanssa äitiään syvemmin myös ihmissuhteista. Avoimuus perheenjäsenten kesken on Tealle äärimmäisen tärkeää. Perheen pojatkin kertovat äidille parisuhdeasioistaan. Tealle myös soitetaan ja häneltä pyydetään apua.

”Onhan minulla 20–30 vuotta enemmän elämänkokemusta kuin lapsillani.”

Lue koko juttu Eevasta 5/2019.

Julkaistu: 8.5.2019
Kommentoi »