Tavoitteena miljoona liikkuvaa
Terveys ja hyvinvointi
Tavoitteena miljoona liikkuvaa
Valmistaudu liikkumaan unelmiesi tapaan ja kutsu myös kaveri mukaan! Unelmien liikuntapäivä toteutetaan tiistaina 10. toukokuuta.
5.5.2016
 |
Apu

Unelmien liikuntapäivän tavoitteena on saada saman päivän aikana yli miljoona ihmistä liikkumaan ja löytämään itselleen sopivia liikuntatapoja. Kuka tai ketkä tahansa voivat ponkaista käyntiin liikuntatapahtuman missä päin Suomea tahansa. 

Tapahtuman taustalla toimivat Yksi elämä -terveystalkoojärjestöt yhdessä liikuntajärjestöjen kanssa. Aiheeseen liittyy myös verkkotutkimus, jolla haetaan lisää tietoa ja ymmärrystä suomalaisten liikkumisen unelmista ja esteistä.

Kyselyn vastausmäärä hipoo tuhatta, ja siihen voi vastata 10.5. asti.

– Kysely on tuonut esille, että vähän liikkuvien unelmat itselle mieluisasta liikkumisesta tuntuvat melko helposti saavutettavilta. Joku haluaa vaeltamaan, toinen uimaan ja kolmas toivoo yksinkertaisesti aikaa harrastamiseen, kertoo Yksi elämä -terveystalkoiden viestintäpäällikkö Eija Seppänen.

Liikkumisunelmat ovat ikäsidonnaisia. Alle 20-vuotiaat nuoret unelmoivat rajojensa rikkomisesta, ja moni 40–59-vuotias olisi valmis kokeilemaan jotain uutta. Puolet yli 60-vuotiaista menisi luontoon hyvässä seurassa.

Arvioiden mukaan liikkumattomuus maksaa Suomelle 3–4 miljardia euroa vuodessa.

Teksti: Riitta Heimonen

Katso paikkakuntasi tapahtumat verkosta: www.unelmienliikuntapaiva.fi

Linkki liikuntakyselyyn: www.yksielama.fi

Kommentoi »