Tuulilasi

Tästä unelmien sähköauto – Teslan tekniikka, muodot 1930-luvulta


Yhdysvaltalainen Jonathan Ward on julkistanut kuvia huikeasta autosuunnitelmastaan. ICON Helios on vielä pöytälaatikkovaiheessa, mutta jo piirroksien auto lupaa huikeata tapausta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat ICON

ICON on kotoisin Kaliforniasta ja yritys rakentaa klassikoiden näköisiä autoja modernin teknologian päälle, kertoo Autoblog. Helios on ICONin seuraava suunnitteilla oleva automalli. Auton muodot ovat kuin suoraan Art Deco-elokuvasta.

Jonatjan Ward on kertonut, että vaikka suurin osa heidän tekemistään autoista perustuvat klassikkoautoihin, haluavat he Helioksen kanssa tulkita historiaa omalla tavallaan. Ward haluaa juhlistaa tiettyä muotoilun aikakautta tai tyyliä.

Teknisesti ottaen Helios ei kuulu millekään oikealle aikakaudelle, vaan eräänlaiseen utopiaan, jossa ei ole ollut maailmansotia, köyhyyttä tai lamakausia. Auton muodot on vedetty äärimmilleen käyttäen 1930-luvun överimpiä muotoilutrendejä.  

ICONin ideana on ollut yhdistää klassikkomuodot uusimpaan mahdolliseen tekniikkaan. Ward onkin sanonut, että mikä olisi parempaa kuin ahtaa Teslan moderni sähköautotekniikka tällaisiin kuoriin. Yrityksen suunnitelmissa on käyttää erityisesti vielä julkistamattoman Teslan SUVin, Model X:n tekniikkaa.

ICON Helioksessa olisi tietenkin sähkökäyttöinen nelivetoinen ja varustettu 600 kilometrin toimintamatkalla. Mitään sopimuksia Teslan kanssa auton valmistamisesta ei ole vielä tehty. Sopii toivoa, että tämä kaunokainen näkisi joskus päivänvalon.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 31.7.2014