Tuulilasi

Tästä syystä ihmiset eivät osta sähköautoja – yksi syy ylitse muidenTästä syystä ihmiset eivät osta sähköautoja – yksi syy ylitse muiden

Kun kuluttajat pohtivat auton ostamista, ei sähköauto vielä nouse kovin vahvaksi vaihtoehdoksi. Siihen on syynsä.
Kuvat All Over Press

Kolme yleistä syystä ovat korkea hinta, latauspisteiden vähäisyys sekä lyhyt ajosäde sähköllä. Vain kaikkein kalleimmilla sähköautoilla pystyy ajamaan tällä hetkellä yli 300 kilometriä. Niinpä kuluttaja valitsee edelleen mieluummin polttomoottoriauton.

New York Timesin mukaan kaikkein suurin syy sähköautojen jäämisestä kauppaan on kuitenkin se, että akkujen lataaminen kestää niin pitkään. Lehti kutsuu ilmiötä lataustraumaksi. Nykyisten sähköautojen akkujen lataaminen kestääkin jopa tunteja.

”Minua ei ainakaan houkuttele se, että ajat ensin muutaman sata kilometriä ja sitten joudut pysähtymään tunniksi tai kahdeksi odottamaan akun latautumista”, sanoo latausasemia Yhdysvalloissa asentavan Electrify American toimitusjohtaja Marc McNabb.

Teslan Superchargers tarjoaa jo pitkiä ajosäteitä sähköllä sekä pikalatausta, joka kestää noin 30 minuuttia. Julkisten pikalatausasemien määrä lisääntyy koko ajan, mutta edelleenkään verkosto ei ole kovin laaja.

Monet yritykset investoivatkin nyt vahvasti pikalatausteknologiaan ja akkuteknologiaan pyrkien minimoimaan latausajan. Myös Euroopassa sekä Suomessa sähköautojen latauspisteitä on edelleen erittäin vähän tavallisiin bensa-asemiin verrattuna.

Julkaistu: 7.10.2017