Tuulilasi

Tässäkö on Teslan todellinen haastaja? – lupaukset ovat kovat, mutta potentiaalia onTässäkö on Teslan todellinen haastaja? – lupaukset ovat kovat, mutta potentiaalia on

Faraday Future on aivan puskista tullut kalifornialainen start-up-yritys, joka uhmaa mullistavansa koko autoteollisuuden sähköautollaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Faraday Future

Pieniä sähköautovalmistajia on noussut viime aikoina kuin sieniä sateella, mutta monet niistä jäävät pian unholaan. Ensi silmäyksellä Faraday Future tai lyhyemmin FF vaikuttaa samanlaiselta tapaukselta.

FF:ssä on kuitenkin huimasti potentiaalia, jos katsotaan hieman pintaa syvemmälle. Puhetasolla he uhmaavat mullistavansa autoilun. Yhtiö ei ole kertonut, kuka heidän toimitusjohtaja on, mutta suunnitteluosastolla on vaikuttavia nimiä.

Näihin kuuluvat mm. Nick Sampson (Teslan entinen ajoneuvo- ja alustaosaston johtaja), Richard Kim (BMW:n suunnittelujohtaja i3- ja i8-projekteissa), Silva Hiti (GM:llä mm. Chevrolet Voltin kehitystyöstä vastannut insinööri) ja Pontus Fontaeus (Volvon, Ferrarin ja Land Roverin ohjaamo- ja sisustussuunnittelija).

FF pyrkii rekrytoimaan parhaita autoalan osaajia ja innovoimaan heidän osaamisen kautta. Nyt mainittujen nimien lisäksi start-up-yrityksellä on jo satoja työntekijöitä.

Itse auto olisi täyssähköauto, jossa panostetaan erityisesti verkostoitumiseen ja personointiin. FF:n akku säilöö noin 98 kWh, ja sillä pystyy ajamaan lupauksien mukaan noin 500 km, kertoo Autoblog. Yhtiö lupailee ensimmäistä autoa jo vuodelle 2017.

Faraday Futuressa on kuitenkin paljon samaa kuin Teslassa, joka oli myös pieni kalifornialainen start-up-yritys. Mielenkiintoista nähdä, kuinka FF:n tarina kehittyy. Siitä voi olla kuitenkin varma, että yrityksestä kuullaan vielä – hyvässä tai pahassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.7.2015