Tuulilasi

Tässä on ylivoimainen Tuulilasin Vuoden auto - "Paras ikinä"

Tässä on ylivoimainen Tuulilasin Vuoden auto - "Paras ikinä"
Volvo V90 on Tuulilasin valinta Vuoden autoksi.
Julkaistu: 11.1.2017

Ruotsalaistehtaan uusi valttikorti ristittiin Tuulilasin testissä "parhaaksi Volvoksi ikinä". Sama suitsutus jatkui myös Tuulilasin radin perusteluissa ja valinnoissa. Volvo V90:n valinta Vuoden autoksi oi ylivoimainen.

"Paras Volvo ikinä. Lähellä täydellistä, varsinkin farkkuna. Klassikko jo syntyessään. Erinomainen jatke XC90:n aloittamalle Volvon uudelle nousukiidolle. Volvo-miesten pakko-ostot", raadin perusteluissa ylistetään.

TUULILASIN VUODEN AUTO

1. Volvo V90

Loistava kehitysaskel Volvota. Menee suoraan kaikkien aikojen parhaimpien Volvojen aateliin. Tuulilasin testissä Volvon uusi ässä nostettiin jopa kaikkien aikojen parhaaksi Volvoksi. Ylivoimainen valinta Vuoden autoksi.

2. Alfa Romeo Giulia QV

La meccanica delle emozioni. Giulia ei välttämättä voita vertailutestejä, mutta on luokkansa ykkösvalinta, jos kuuntelee järjen äänen sijaan sydäntään.Giulia palauttaa uskon Alfan osaamiseen. Näin nopeaa ohjausta ei ole siviiliautoissa ollut pitkään aikaan. Erittäin viihdyttävä auto mutkateillä ja ääritilannekäytöskin on kunnossa.

3. Peugeot 3008

Paras Peugeot ja paras ranskalaisauto vuosiin. Fiksu tilankäyttö, nykyaikainen sekä laadukas ohjaamo. Näyttää myös modernilta, hieman konseptiautolta.

4. Mercedes Benz E

Vahva veto jälleen Mercedes Benziltä.  Tuntuva harppaus eteenpäin etenkin ajettavuudessa. Oikeastaan kaikessa hyvä. Erinomainen kulutuksen ja suorituskyvyn suhde. Kova sana taksitolpalla.

5. Kia Niro

Onnistunut veto Kialta crossovereiden sarjaan. Koko kansan hybridi. Tekniikka modernia, muttei liian prameaa. Tällä tavalla toteutettuja hybridejä tarvitaan lisää, mikäli halutaan saavuttaa suuri yleisö. Hyvä yhdistelmä käyttöominaisuuksia ja hybridiyttä.

6. Seat Ateca

Järkevä ja samalla kiehtova katumaasturi Seatilta. VW-tekniikkaa alehintaan. Kova sana suomalaisten suosikkiluokassa

7. Porsche 718 Cayman

Koska 911 ei ole se aito ja alkuperäinen Porsche, nousee 718 Cayman tämän vuoden top-5 –listalle. Porsche ei ehtinyt downsizing-junaan ennen kuin se lähti jo toiseen suuntaan. Silläkään ei ole väliä, sillä 718:in kaksilitrainen turbobokseri kuulostaa ja tuntuu ihan oikealta urheiluauton moottorilta. 

8. Kia Optima Plug-in Hybridi

Tässä on hybridiautojen tulevaisuus.Mukavuutta, taloudellisuutta ja tyylikkyyttä kohtuukustannuksin.

9. Opel Ampera-e

Opelin sähköautouutuus, jonka myynti ei vielä edes alkanut Suomessa. Ampera-e:stä odotetaan kuitenkin menestystarinaa, sillä sen toimintasäde ja matala hinta ovat suurempien kuluttajamassojen ulottuvilla.

10. Skoda Kodiaq

Skodan kivikova uutuus, jota Tuulilasin raadin jäsenet pitävät yhtenä parhaimmista uusista automalleista vuosiin. Odotetaan kovaa tekijää huippusuosittujen kaatumaastureiden luokassa. Kilpailykyinen hinta, isot tilat.

Kommentoi »