Tuulilasi

Tässä on VW:n vastaus kyytipalveluille - kuusipaikkainen sähköbussi aloittaa jo ensi vuonna

Tässä on VW:n vastaus kyytipalveluille - kuusipaikkainen sähköbussi aloittaa jo ensi vuonna
Volkswagen Groupin juuri julkistettu sähköinen Moia-minibussi aloittaa liikennöinnin Hampurissa ensi vuonna. Kuusipaikkainen bussi on VW:n vastaus kyytipalveluihin ja yhteiskäyttöautoiluun, joista on tullut autotehtaille merkittävä kiinnostuksen kohde.
Kuvat

Moian tavoite on korvata peräti miljoona yksityisautoa Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuoteen 2025 mennessä.

”Me haluamme tarjota ratkaisuja ruuhkiin, ilmansaasteisiin, meluhaittoihin ja tilanpuutteeseen”, sanoo Moian projektijohtaja Ole Harms Automotive Newsin mukaan.

Hampurissa palvelu starttaa 200 bussilla, lähivuosina määrä kasvaa tuhanteen. Bussin voi tilata mobiiliapplikaatiolla. Applikaatio näyttää kartalta, missä busseja liikkuu sekä hinnan haluttuun määränpäähän ennen kyydin tilaamista. Applikaation algoritmi määrittelee kullekin bussille järkevimmän reitin kerätä asiakkaat logistisesti samalta alueelta.

Moia tulee palkkaamaan kuljettajia itse sekä tarjoamaan busseja kyytipalveluyrityksillä sekä kaupungeille.

Moni iso autonvalmistaja on laajentanut toimintaansa autojen valmistamisen ja myynnin ulkopuolelle – vaikka se sitten mahdollisesti syökin omaa ydinbisnestä.

”Jos me emme tee tätä, kilpailijamme tekevät”, kertoi VW:n strategiajohtaja Thomas Sedran.

Moian ajosäde sähköllä on 300 kilometriä, sen akuista 80 % pystyy lataamaan puolessa tunnissa. Bussin siällä on internetyhteys sekä älylaitteiden latauspistokkeet matkustajille.

Julkaistu: 5.12.2017
Kommentoi »