Tuulilasi

Tässä on uusi Skoda Fabia – myyntiin vuoden lopussa


Uusi Skoda Fabia julkistetaan maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Autossa on paljon uudistuksia sekä muotoilussa että teknisesti. Myyntiin uutuusmalli tulee vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla.
Kuvat Skoda

Keula ja perä ovat saaneet uutta muotoa, ajovalot sekä takavalot on toteutettu ledeillä, ja sisustusta on piristetty. Kevytmetallivanteita on tarjolla aiempaa laajempi valikoima, ja mukana ovat myös hatchback-malliin saatavat 18-tuumaiset vanteet. Uutta ovat myös mittaristo, kojelaudan koristelistat ja kaksivärisävyiset istuinverhoilut.

Moottorivalikoima käsittää kolme bensiinimoottoria. Nämä kolmisylinteriset moottorit ovat kaikki yksilitraisiaä. MPI-moottorissa on polttoaineen epäsuora ruiskutus, ja on teholtaan 75 hv. Kahdessa teknisesti edistyksellisessä TSI-moottorissa on pakokaasuahdin ja polttoaineen suoraruiskutus. Tehoa nämä moottorit kehittävät 95 hv tai 110 hv. Kummassakin TSI-moottorissa on hiukkassuodatin. Tehokkaimman moottorin yhteyteen on saatavissa 7-vaihteinen DSG-auto­maat­ti­vaihteisto.

Avustinjärjestelmiä on myös entistä enemmän. Uusi kaistanvaihtovaroitin varoittaa kuljettajaa monikaistaisella tiellä takaviiston kuolleessa kulmassa olevasta tai takaa nopeasti lähestyvästä ajoneuvosta. Peruutusvaroitin valvoo tapahtumia auton takana ja varoittaa törmäysvaarasta peruutettaessa. Uusi avustinvaruste on myös kaukovaloavustin, joka automaattisesti vaihtaa kaukovaloilta lähivaloille, kun se tunnistaa vastaan tulevan ajovalot tai edessä ajavan takavalot.

Swing-tietoviihdejärjestelmässä nyt 6,5-tuumainen näyttö ja Skoda Connect Swing-tietoviihdejärjestelmässä on nyt 6,5 tuuman näyttö. Jos varusteeksi valitaan Amundsen-navigointi­jär­jes­tel­mä, kuljettajan on mahdollista hyödyntää Skoda Connectin Infotainment Online -palveluja, mukaan lukien Online-liikennetiedot, jotka kertovat reaaliaikaisesti liikennetilanteen pullonkauloista. SmartLink+ tekniikalla pääsee nauttimaan kaikista Apple CarPlayn, Android Auton, MirrorLinkinTM ja SmartGaten mahdollisuuksista.

Julkaistu: 8.2.2018