Tuulilasi

Tässä on uusi Nissan Qashqai – kuvat ja tiedot


Nissan esitteli uudistetun Qashqain tänään torstaina iltapäivällä kello 16 jälkeen Suomen aikaa.
Kuvat Nissan

Uudistuneen mallin keulanmuotoilu myötäilee uudesta X-trailista tuttuja linjoja. Etusäleikkö on V-mallia, ajovalojen sisäreunassa on kulmikkaat led-päiväajovalot ja konepelti kohoaa keskeltä.

Tiloiltaan ja ulkomitoiltaan auto kasvanut edeltäjästään, mutta painoa on pudotettu. Muun muassa pituutta on tullut 5 senttiä lisää.

Perus-Qashqain kasvaminen tarkoittaa myös sitä, että mallin 7-paikkainen versio jää pois mallistosta. Nissan toivoo 7-paikkaista autoa etsivien kääntyvän uuden X-trailin pariin.

Tarjolla Qashqaihin on pieni turboahdettu 1,2-litrainen bensakone, joka tuottaa 115 hevosvoiman tehot. Suurempi bensakone on 1,6-litrainen ja tuottaa 150 hevosvoimaa.

Dieselpuolella mukana on 1,5-litrainen (110hv) vähäpäästöinen vaihtoehto sekä tehokkaampi 1,6-litrainen (130hv).

Uudessa Qashqaissa on mukana uutta turvallisuustekniikkaa, joka toimii Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosnin mukaan itsestään ajavien autojen kehityksen pohjana.

Ghosn kertasi esittelypuheessaan mallin historiaa ja kehui Qashqain myyntimääriä. Qashqaita on myyty kaikkiaan yli 2 miljoonaa kappaletta. Se oli myös Suomen myydyin malli 2012. 

Tilausten vastaanotto aloitettaneen vielä tämän vuoden puolella ja ensimmäiset toimitukset helmikuussa 2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 7.11.2013