Tuulilasi

Tässä on superautojen uskomaton uutuus – 5000 hevosvoimaa ja 500 km/h

Tässä on superautojen uskomaton uutuus – 5000 hevosvoimaa ja 500 km/h
Joskus tulevaisuudessa tätä aikaa saatetaan hyvinkin muistella superautojen sodan -aikakautena. Sitä käyvät valmistajat, jotka ovat erikoistuneet viimeisen päälle tuunattuihin hirmuihin, missä on mahdollisimman paljon tehoja – ja joita valmistetaan ainoastaan pieniä eriä.
Kuvat

Ja kaikki tämä aikana, jolloin huhutaan polttomoottorien kuolemasta. Viime aikoina olemme nähneet upeita autoja ja konsepteja esimerkiksi Koenigseggilta, Hennesseylta ja McLarenilta.

Car Advicen mukaan joukkoon liittyy nyt Devel Sixteen, joka on 5000-hevosvoimainen ja saavuttaa valmistajansa Develin mukaan jopa 500 km/h huippuvauhdin. Nollasta sataan se kiihtyy 1,8 sekunnissa. Jos dubailainen yritys pystyy toteuttamaan esittämänsä lukemat, tässä on maailman nopein superauto. Se on tarkoitus esitellä ensi viikolla Dubain autonäyttelyssä.

Prototyyppi esiteltiin jo 2013. Silloin kerrottiin, että Yhdysvaltalainen yritys kehittää autoon 12,36-litraista V16 neloisturboa. Sittemmin Devel on ryhtynyt yhteistyöhön italialaisen Manifatture Automobile Torinon kanssa, joka on tehnyt töitä James Glickenhaus SCG 003- ja Apollo Intense Emozione -superautojen kanssa.

Sixteen on nyt rakennettu, odotamme innolla, mitä Dubaissa tullaan näkemään.

Julkaistu: 10.11.2017
Kommentoi »