Tuulilasi

Tässä ovat uudet Lexuksen huippumallit


Lexus tuo tänään nähtäville Frankfurtin autonäyttelyssä ensimmäistä kertaa Euroopassa kaksi uudistuvaa malliaan: viistoperäisen CT:n ja NX-crossoverin. Osastolla esitellään myös täysin uusi lippulaivamalli LS.
Kuvat Lexus

LEXUS LS

Frankfurtissa nähdään alkuvuodesta 2018 Suomessa lanseerattava täysin uusi Lexus LS 500h. Edustusauto saa uudenlaista voimaa Multi Stage Hybrid -järjestelmästä. Järjestelmän etuja ovat herkempi vastaavuus kaasunpainalluksiin, matalammat kierrokset suurilla ajonopeuksilla sekä mahdollisuus ajaa jopa 140 km/h nopeudella ilman bensiinimoottoria. Kokonaiskulutus ja päästöt ovat alhaiset.

Multi Stage Hybrid -järjestelmä tuo autoon hybriditekniikan jatkoksi nelinopeuksisen automaattivaihteiston. Tämän tuloksena auto reagoi nopeammin kaasutuksiin – ominaisuus näkyy erityisesti liikkeellelähdössä ja auto kiihtyykin 0–100 km/h 5,4 sekunnissa. Järjestelmä yhdistää LS 500h:n 3,5-litraisen V6 Dual VVT-i bensiinimoottorin ja kaksi sähkömoottoria, jotka kaikki tuottavat yhteistehona 354 hv.

LS:n Lexus Safety System+ A -järjestelmä sisältää aktiivisia turvallisuustoimintoja, jotka tukevat kuljettajaa vaaratilanteiden välttämisessä. Peräänajot, jalankulkijaan törmääminen, kaistanvaihtotilanteessa tapahtuvat kolarit ja risteysonnettomuudet pyritään estämään useiden eri puolille autoa sijoitettujen sensoreiden avulla.

Turvajärjestelmä auttaa kuljettajaa havainnoimaan liikenneteen tapahtumia tehokkaasti. Esimerkiksi edistyksellinen jalankulkijantunnistus aktiivisella ohjaustoiminnolla tuo turvaa ajamiseen. Jos auto havaitsee jalankulkijan, se jarruttaa ja ohjaa auton pois törmäyskurssilta pysyen kuitenkin mahdollisuuksien mukaan omalla ajokaistalla.

LEXUS CT

Vuonna 2010 ensiesitelty Lexus CT toi merkin mukaan kompaktikokoisten hatchbackien premium-tarjontaan. Uudistuneessa CT-mallissa jalostetaan suosion taanneita ominaisuuksia. Navigaatiojärjestelmän näytön kokoa on kasvatettu ja tarjolla on uusia sisävärejä. CT 200h F SPORT saa yksilöllisiä muotoilu-uudistuksia. Kiehtova ajoelämys ei tarkoita kompromisseja käyttömukavuuteen ja polttoainetalouteen liittyen.

Malli saapuu Suomeen lokakuun aikana. Hinnat vahvistetaan syyskuussa.

LEXUS NX

Kolme vuotta sitten esitelty NX-crossover lunasti nopeasti paikkansa Lexuksen Euroopan myynnin avainroolissa. Yli 30 % merkin myynnistä maanosassamme on NX:ää. Frankfurtissa Euroopan ensi-iltansa saavassa uudessa NX:ssä nähdään edelleen jalostettu olemus. Keulan ilme on kokonaisuudessaan uusi. Uusissa led-ajovaloissa on nyt automaattinen kaukovalotoiminto. Takavaloumpiotkin on uudistettu ja myös niiden suuntamerkkivaloissa on nyt liukuvalotoiminto. 

Sekä NX:n että CT-malliin on jatkossa saatavilla Lexus Safety System +. Se on turvavarustejärjestelmä, johon kuuluu törmäyksiä ennakoiva Pre-Collison System, adaptiivinen vakionopeussäädin, automaattiset kaukovalot, kaistavahti ja liikennemerkkinäyttö.

Uuden Lexus NX 300h:n lanseerausaikataulu ja hinnat Suomessa julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

(Lähde: Lexus Finland)

Lexus NX
Lexus NX
Lexus CT Lexus CT Lexus LS
Julkaistu: 12.9.2017