Tuulilasi

Tässä ovat Skodan uutuudet Geneven autonäyttelyssä

Tässä ovat Skodan uutuudet Geneven autonäyttelyssä
Skoda esittelee useiden automalliensa uudistuksia Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Skodan näyttelyosaston parrasvaloissa on Vision X -muotoilututkielma, joka ennustaa automalliston tulevaa kehityssuuntaa.
Kuvat Skoda

Perusteellisesti uudistettu Fabia saa ensiesittelynsä, kuten myös Kodiaq-mal­liston uusi huippumalli Kodiaq L&K.

Skoda Superb -malliin tulee tarjolle uusi 2,0-litrainen TSI-moottori 7-vaihteisella DSG-vaihteistolla. Kaikki suoraruiskutusbensiinimoottorit on varustettu pakokaasun hiukkassuodattimella. Muunneltava digitaalinen mittaristo tulee tarjolle myös Octaviaan, Kodiaqiin ja Superbiin.

Skodan näyttelyosaston keskipisteenä on Innovation Tunnel, jossa interaktiiviset näytöt yksityiskohtaisesti esittelevät Vision X -tutkielman näyttelyvieraille. Inno­vaatio­tunnelin oikealla puolella esitellään uusia ratkaisuja. Tarinan myötä on mahdollista saada tietoa Skodan DigiLab -sovelluksesta, longboardista ja muista uusista elementeistä. Sen vastapäisellä puolella esitellään autonvalmistuksessa käytettäviä materiaaleja. Sisustuksen pintojen suunnittelua ja muotoilua esitellään, kuten käytettyjen komponenttien laatua. Sisustuksessa käytettäviä materiaaleja voi myös kokea innovaatiotunnelissa monin tavoin. Lisäksi näyttelyosaston vierailijoille esitellään autojen yhdistettävyys ja mobiilipalvelut. Innovaa­tio­tunnelin loppupäässä eri näytöt ja tabletit tarjoavat vierailijoille interaktiivisen tavan saada kattavaa tietoa Vision X -konseptiautosta.

Skoda Fabia

Uudistetussa Fabiassa keula ja perä on muotiltu kokonaan uudelleen. LED-ajovalot ja LED-taka­valot ovat nyt saatavilla. Sisätiloissa on uusi mittaristo ja istuinverhoilua. Kuljettajalle on tarjolla enemmän avustinjärjestelmiä, ja myös Simply Clever -ratkaisuja löytyy entistä enemmän.

Skoda Kodiaq

Uudet muotoiluyksityiskohdat ja kattava varustelu ovat Kodaiq L&K-mallissa vakiona. Kookkaan katumaasturin tässä huippumallissa on 19-tuumaiset Sirius-kevytmetallivanteet, täys-LED-ajovalot, jäähdyttimen säleikössä kromatut rivat sekä varusteluversiokohtaisesti muotoillut etu- ja takapuskurit. Sisätiloja hallitsevat nahkaverhoilu ja koristelistat. Myös moottorivalikoima on uudistettu. Uusina tarjolla ovat 1,5-litrainen TSI-bensiini­moottori teholtaan 110 kW (150 hv) sekä 140-kilowattinen (190 hv) kaksilitrainen TSI-moottori.

Skoda Superb ja Octavia

Geneven autonäyttelyssä esitellään Superbin uusi moottori. Tämä uusi kaksilitrainen TSI-moottori kehittää tehoa 200 kW (272 hv), joka välittyy uuden 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkin-automaattivaihteiston kautta. Uusina varusteina esitellään avaimeton keskuslukitus ja käynnistyksen KESSY-järjestelmän laajennettu turvallisuustoiminto ja tunnelmavalaistus, jonka toiminta on yhdistetty ajoasetuksen valintaan.

Octavia RS:ssä esitellään uusi Challenge Plus paketti, joka sisältää uusia muotoilu ja varusteyksityiskohtia sekä sisätilaan että auton ulkopuolelle. Kesästä 2018 alkaen tässä huippusuorituskykyisessä mallissa on 245 hv TSI-moottori. Ajo-ominaisuuksia parantamaan on mukaan tuotu elektro­nisesti ohjattu rajoitetun luiston tasauspyörästö (VAQ).

Muunneltava digitaalinen mittaristo

Muunneltava digitaalinen mittaristo esiteltiin kompaktikokoluokan Karoqissa. Tämä mittaristo tulee tarjolle myös Octaviaan, Superbiin ja Kodiaqiin. Mittariston näytöt voidaan asettaa yksilöllisesti; tarjolla on useampi erilainen näkymä. Näytettävien tietojen näyttöalueiden kokoa ja sijaintia voi muuttaa. Ajonopeuden, kierros­luvun, polttoainemäärän ja navigointiopastuksen ohella mittaristonäytöissä ovat esitettävissä äänentoistojärjestelmän, puhelimen ja avustinjärjestelmien tiedot.

Skoda Octavia
Skoda Superb
Skoda Kodiaq
Skoda Fabia
Julkaistu: 22.2.2018
Kommentoi »