Tuulilasi

Tässä ovat kaikkien aikojen ärhäkimmät Porschet

Porsche on aina tehnyt huippunopeita urheiluautoja. Nyt yhtiö on itse julkistanut, mitkä ovat sen kaikkien aikojen viisi nopeimmin nollasta sataan kiihtyvää autoa.
Kuvat Porsche

Sijoilla neljä ja viisi ovat legendaarinen Carrera GT ja Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Turimo on hiukan ärhäkämpi, se kiihtyy nollasta sataan 3,4 sekunnissa – toki tässä lataushybridissä on korskeat 670 hevosvoimaa.

Sijalla kolme on Porsche 911 Turbo S, jonka kiihtyminen sataan kestää ainoastaan 2,9 sekuntia. Auto oli ensimmäinen sarjatuotanto 911, joka puristi alle kolmen sekunnin haamurajan.

2,9 sekuntia ei mikä tahansa auto riko. Mutta toinen Porsche 911, nimittäin GT2 RS tekee sen. Kiitos 690 hevosvoiman, se rypistää sataseen 2,8 sekunnissa. Mutta vielä löytyy yksi kiukkuisempi Porsche…

Kiihdyttämisen kunkku on 918 Spyder. Tässä hyperautossa on kolme sähkömoottoria ja vapaasti hengittävä V8, jotka muhovat ilmoille yhdessä huimat 887 konia. Niinpä se pystyy runnomaan sataseen vain 2,6 sekunnissa, mikä tekee siitä maailman nopeimman koskaan valmistetun Porschen.

Porsche Carrera GT
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo
Porsche 911 Turbo S
Porsche 911 GT2 RS
Porsche 918 Spyder
Julkaistu: 21.3.2018
Kommentoi »