Tuulilasi

Tässä on Opel Grandland X − uusi PSA-sukuinen katumaasturi


Opel on paljastanut ensimmäiset viralliset kuvat uudesta Grandland X -katumaasturistaan. Se kilpailee mm. Seat Atecan, Nissan Qashqain ja Peugeot 3008:n kanssa samoista ostajista.
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

Grandland X on Opelille erittäin tärkeä malli, mutta samalla se on myös erittäin mielenkiintoinen. Grandland X perustuu samalle EMP-2-pohjarakenteelle kuin PSA:n Peugeot 3008 ja Citroën C5 Aircross. Tämä sopimus on kuitenkin tehty huomattavasti aikaisemmin kuin Opelin yllätysmyynti GM:ltä PSA:lle.

Muotoilullisesti Opel on onnistunut peittämään ranskalaisen sukunäön hyvin, ja Grandland muistuttaa selkeästi Opelin muita tuoreita malleja. Uutuus 4 477 mm pitkä, mikä asettaa sen luokkansa keskiarvoon. Opelin omia Mokka X:ää ja Crossland X:ää uutuus on noin 20 senttiä pidempi. Grandlandin 2 675 mm akseliväli on sama kuin esimerkiksi Peugeot 3008:ssa.

Opelin uutuus esitellään suurelle yleisölle syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä, ja myyntiin se saapuu myös tämän vuoden syksyllä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 19.4.2017