Tässä on Euroopan Vuoden Auto 2021
Autot ja liikenne
Tässä on Euroopan Vuoden Auto 2021
Uusi, neljännen sukupolven Toyota Yaris on voittanut 2021 Car of the Year- eli Vuoden Auto 2021 -tittelin. Yhteensä 59 autotoimittajaa ympäri Eurooppaa muodostavat Vuoden Auto -tuomariston, ja tuomariston valinta vuonna 2021 oli sama kuin vuonna 2000 - tuolloin voiton vei ensimmäisen sukupolven Yaris. Myös toinen ja kolmas sukupolvi pääsivät esittelyvuosinaan tuomariston finaalijoukkoon mukaan.
3Kommenttia
Julkaistu 2.3.2021
Tuulilasi

Tuomaristo arvosti erityisesti Yarisin hybriditeknologiaa, joka mahdollistaa jouhevan ajamisen, pienet päästöt sekä maltillisen hankintahinnan. Ei tarvitsekaan erillistä selitystä, miksi euroopanlaajuisesti yli 80 % uuden Yarisin ostajista on päätynyt hybridiin. Yaris sai tunnustusta myös designistaan, suorituskyvystään sekä luokkansa ehdotonta kärkeä edustavasta turvallisuusvarustelusta.

Lisäksi Vuoden Auto -tuomaristo arvosti erityisesti Toyotan onnistunutta paluuta intohimoa ja tunteita herättävien urheilullisten autojen pariin GR Yaris -mallin lanseerauksen myötä.

Vuoden Auto -palkinto ajoittui sopivasti ajankohtaan, jolloin Yaris on noussut Euroopan myydyimmäksi autoksi. Tammikuussa 2021 Yaris oli Euroopan myydyin automalli, ja vastaavasti helmikuussa 2021 se oli suosituin yksittäinen automalli myös Suomessa. Asiakkaiden voidaan katsoa olevan samaa mieltä Vuoden Auto -tuomariston kanssa!

“Tämä on Toyotalle suuri kunnia ja haluan kiittää tuomaristoa heidän huomionosoituksestaan ja tunnustuksestaan. Haluan myös tässä yhteydessä antaa tunnustusta suunnittelutiimiemme toiminnalla niin Euroopassa kuin Japanissa. Uusi Yaris on paras Yaris ikinä, ja kuten Akio Toyoda tahtoikin, se saa hymyn asiakkaidemme huulille,” kommentoi Toyotan Euroopan johtaja Matt Harrison.

Vuoden Auto -voitto on Toyotalle kolmas. Ensimmäinen voitto saavutettiin 2000 (Yaris), ja sitä seuraavat Prius (2005) ja nyt uusi Yaris (2021.

3 kommenttia