Tuulilasi

Tällainen on Seatin ensimmäinen täyssähköauto Mii electric

Tällainen on Seatin ensimmäinen täyssähköauto Mii electric
Automarkkinan sähköistyminen kiihtyy ja SEAT vastaa dynaamisen ja jatkuvasti muuttuvan markkinan tarpeeseen esittelemättä ensimmäisen täyssähköautonsa, SEAT Mii electricin.
Julkaistu: 4.6.2019
SEATin ensimmäisen täyssähköauton sarjatuotanto luo perustan malliston tuleville jäsenille.
SEATin sähköautoperhe kasvaa lähitulevaisuudessa, kun täyssähköauto SEAT el-Born sekä ladattavat hybridiversioversiot Tarracosta ja uudesta Leonista saapuvat markkinoille vuonna 2020. CUPRA-mallisto kasvaa huippusuorituskykyisillä hybridimalleilla: CUPRA Formentorilla ja CUPRA Leonilla.
“Markkina muuttuu, ja sähköistyminen laajenee ennätyksellistä vauhtia. Europassa sähköautojen markkina kasvoi 46 % viimeisen neljän kuukauden aikana, ja me odotamme sähköistettyjen autojen olevan tärkeässä roolissa mallistossamme tulevaisuudessa. Mii electric merkitsee matkamme alkua ja samalla tuomme markkinoille edullisen täyssähköauton,” sanoi SEATin toimitusjohtaja Luca de Meo.

Muotoilu ja suunnittelu

SEAT Mii electric tarjoaa ketteryyttä kaupunkiajamiseen ja pysäköintiin, kiitos kompaktien mittojensa. Mii electric on suunniteltu vastaamaan nykypäivän ajamisen vaatimuksiin, olit sitten ajamassa vilkkaassa kaupunkiliikenteessä tai navigoimassa esikaupunkialueen läpi, perien perinteisen polttomoottoriauton Miin viitan, kun sen valmistus loppuu heinäkuussa 2019. Siirtyminen ainoastaan täyssähköiseen voimalinjaan avaa ovia ajo-ominaisuuksille, jotka sopivat luonnollisemmin kaupunkiympäristössä tapahtuvaan ajamiseen.
Mii electricin ulkonäköä on päivitetty. Ulkopuolen uusi electric-teksti auton takana sekä sivuissa ja uudet Cosmo Grey -väriset 16” kevytmetallivanteet viimeistelevät Mii electricin ilmeen. Auton sisäpuolelta löytyy uusi kojelauta, ambiente-tunnelmavalaistus, urheilulliset lämmitettävät istuimet, musta urheilullinen nahkainen ohjauspyörä, vaihteenvalitsin ja käsijarru. Tyylin viimeistelee turvallisuutta lisäävä Lane Assist -kaistanpitoavustin, joka on Mii electricissa vakiovarusteena.
Mii electricin sähkömoottori tuottaa 61 kW (83 hv) tehoa ja 212 Nm vääntöä. Viisiovinen Mii electric saavuttaa 0–50 km/h vain 3,9 sekunissa ja tämä tekee siitä täydellisen kaupunkiliikenteeseen. Mii eletricin 36,8 kWh:n litiumioniakku tarjoaa jopa 260 km toimintamatkaa yhdellä latauksella (WLTP).
“SEAT Mii electric yhdistää kaikki ominaisuudet, joita asiakkaat odottavat SEATilta: se on hauska ajaa, suorituskykyinen ja kiihtyy rivakasti. Lisäksi se on hiljainen, sen käyttökustannukset ovat matalat ja siinä on entistä kattavammat liitettävyyspalvelut,” sanoo SEATin tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Axel Andorff.
Täyssähköinen kaupunkiauto on ensimmäinen malli, jossa on SEAT CONNECT - järjestelmä, jonka avulla auton hallinta ja sisäänpääsy voidaan hoitaa etäyhteydellä. Asiakkaat voivat älypuhelimen sovelluksen avulla tarkastella ajotietoja, pysäköintipaikkaa, auton tilaa (sisältäen ovet ja valot) sekä säätää ilmastointia.
Yksinkertaisuus on avain varustelutasoissa. Tarjolla on kaksi varustelutasoa ja viisi lisävarustepakettia. Tarjolla on myös viisi ulkoväriä: Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue ja Tungsten Silver.

Markkinat

Mii electric saapuu markkinoille aikana, jolloin autoteollisuus pyrkii tekemään liikkumisesta yhä kestävämpää ja ympäristöystävällisempää - erityisesti tiheään asutuilla kaupunkialueilla.
SEATin ensimmäinen sarjatuotantoinen täyssähköauto sopii niin yksityisasiakkaille kuin yritysasiakkaille, heille jotka ajavat suurimman osan ajasta kaupunki- ja esikaupunkiliikenteessä, ja jotka näkevät nollapäästöisen ajamisen edut.
Mii electricin saapuessa sen päämarkkinoille vuoden 2020 alussa (Saksa, Alankomaat, Norja, Ranska, Espanja, Itävalta, Iso-Britannia, Sveitsi, Italia, Belgia, Tanska, Suomi ja Ruotsi), se on yksi edullisimmista täyssähköautoista. Sen hinta asettuu samalle tasolle kuin segmenttinsä vastaava perinteisellä polttomoottorilla varustettu auto, mutta sen käyttökustannukset ovat alhaisemmat, koska täyssähköauto vaatii vähemmän huoltoa. Tehdäkseen asiakkaan elämän vieläkin helpommaksi, SEAT tulee tarjoamaan myös latausvaihtoehtoja auton hankinnan yhteydessä.
Myös auton omistamismallit muuttuvat, ja Mii electric omaksuu asiakkaiden erilaiset tarpeet. Suomessa tulee saataville SEAT-yksityisleasing, jolloin autoa ei tarvitse ostaa, vaan siitä voi vain nauttia maksamalla käytöstä kuukausimaksua.

Sähköistä historiaa

Mii electric on uusin osa SEATin sähköistä tarinaa. Vuonna 1992 SEAT valmisti täyssähköisen Toledon, joka seurasi urheilijoita Barcelonan kesäolympialaisten maratonin aikana. Autolla oli toimintamatkaa 64 km ja sen 500 kg:n akkua pystyi lataamaan 2 kW:n AC-virtalähteestä.
Paljon myöhemmin SEAT esitteli e-Mii -prototyypin yhteiskäyttöautojen pilottiprojektissa. Viittä täyssähköistä Mii-prototyyppiautoa käytettiin Barcelonan teillä, mahdollistaen yli 1 000 SEAT Metropolis:Lab Barcelonan ja Pier 01 Barcelona Tech Cityn työntekijän hypätä kyytiin ja hypätä kyydistä, sillon kuin he halusivat. Projekti johti Mii electricin syntymiseen ja se antoi myös tärkeää tietoa siitä, kuinka täysssähköiset autot toimivat maanteillä.
SEAT Mii electricin tuotanto alkaa Bratislavassa Slovakiassa vuoden viimeisellä neljänneksellä, ja se saapuu markkinoille vuoden 2020 alkupuolella. SEAT Mii electric julkistettiin tänään Oslossa, “SEAT on Tour” -kiertueen starttitapahtumassa.
SEAT Mii electricin ennakkomyynti alkaa syyskuussa 2019.
Tekniset tiedot
Moottori: maksimiteho 61 kW (83 hv), maksimivääntö 212 Nm
Akku: litiumioniakku, kapasitetti 36,8 kWh
latausaika AC 7,2 kW – 80 % saakka neljässä tunnissa
latausaika DC 40 kW – 80 % saakka yhdessä tunnissa
Toimintamatka: 260 km (WLTP)
Suorituskyky: kiihtyvyys, 0–50 km/h 3,9 sekuntia ja huippunopeus 130 km/h
Mitat:
Pituus 3 557 mm
Leveys 1 645 mm
Korkeus 1 478 mm
Akseliväli 2 420 mm
Tavaratila: 250 litraa (takaistuimet taittettuina 923 litraa)
2 kommenttia