Tuulilasi

Tässä on maailman kallein huutokaupattava auto – hinta jopa 45 miljoonaa

1


Tässä on maailman kallein huutokaupattava auto – hinta jopa 45 miljoonaa

RM Sotheby’s huutokauppaa pikapuoliin vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO:ta. Varovaisen arvion mukaan sen hinnaksi tulee ainakin 45 miljoonaa dollaria.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat All Over Press

Tietojen mukaan kaikki vuosimallien 1962-1964 aikana tehdyt 250 GTO:ta ovat edelleen tallessa – ja niiden arvo on aivan huikea. Autoja valmistettiin ainoastaan 36 kappaletta. Tämä kappale on valmistettu autoista kolmantena.

Nyt myytävä auto rikkonee entisen ennätyksen; vuonna 2014 saman vuosimallin 250 GTO huudettiin 38,1 miljoonalla dollarilla.

Kilpa-auto aloitti ”uransa” 1962 kilpa-ajaja Phil Hillin käsissä Targa Florio katuratakilpailussa. Myöhemmin auton osti Edoardo Lualdi-Gabardi, joka voitti sillä lukuisia kilpailuja ja myös Italian GT-mestaruuden. Bulgarin jalokiviliikkeen omistaja Gianni Bulgari ajoi myös tällä autolla kilpaa. Hämmästyttävää kyllä, juuri tuolla autolla ei kolaroitu kertaakaan, eikä sillä edes keskeytetty yhtään kilpailua.

Edellisen kerran auto vaihtoi omistajaa vuonna 2000 noin seitsemällä miljoonalla dollarilla. Se ei ole pölyttynyt tallissa, vaan auto on nähty monesti näyttelyissä ja erilaisissa klassikkoautojen tapahtumissa. Sotheby’sin mukaan auto on säilynyt lähes alkuperäisessä kunnossaan.

Julkaistu: 23.6.2018