Tuulilasi

Tässä on Mercedeksen uusi CLS


Uusi CLS kantaa tyylipuhtaasti Mercedes-Benzin uuden Sensual Purity- muotoilufilosofian linjoja. Uutuuden ulkoasua hallitsevat selkeät muodot ja pelkistetyn puhtaat linjat.
Kuvat Mercedes

Muotoilussa kulmia ja teräviä linjoja on vähennetty selvästi. Monista design-yksityiskohdista löytyy lisäksi yhteneväisyyksiä Mercedes-Benzin nykyisen Coupé-perheen kanssa. Esimerkillinen ilmanvastuskerroin cw 0,26 kertoo hyvin hiotuista linjoista ja aerodynamiikasta.

"Uusi CLS on neliovisen coupé-auton arkkityyppi ja sellaisenaan design-ikoni. Aistillisen selkeyden Sensual Purity design-filosofiamme mukaisesti olemme pelkistäneet auton DNA:n oleelliseen ja samalla ladanneet siihen eleganttia kauneutta tunteisiin vetoavalla tavalla", Daimler AG:n Chief Design Officer Gorden Wagener sanoo.

CLS:n moottorivalikoima on uudistettu kautta linjan. Lanseeraushetkellä se kattaa kolme kuusisylinteristä mallia:

CLS 350 d 4MATIC ( 210 kW /286 hv, 600 Nm; polttonesteen kulutus yhdistetty 5,6 l/100 km, CO2-päästöt 148 g/km)*

CLS 400 d 4MATIC ( 250 kW /340 hv, 700 Nm; polttonesteen kulutus yhdistetty 5,6 l/100 km, CO2-päästöt 148 g/km)*

CLS 450 ISG 4MATIC ( 270 kW + 16 kW /367 hv + 22 hv; polttonesteen kulutus yhdistetty 7,5 l/100 km, CO2-päästöt 178 g/km*

(*Yllä olevat arvot on sertifioítu Euro 6d TEMP-päästöstantardin mukaan)

CLS:ssä on AIR BODY CONTROL -ilmajousitus, ENERGIZING-mukavuusjärjestelmä (lisävaruste), tuoreimman sukupolven tietoviihdejärjestelmä ja laajasti personoitava täysin digitaalinen mittaristo. Keskikonsoliin sijoitettu Touchpad-kosketuslevy antaa tuntopalautteen ja akustisen ilmoituksen, kun sillä käytetään auton lukuisia mukavuustoimintoja ja erilaisia asetusmahdollisuuksia.

CLS Coupén sisätilojen muotoilu on sulava. Urheilullisen, leveyttä korostavan kojelaudan ja väriyhdistelmien ansiosta syntyy erityisen runsas tilantuntu. Kokonaisvaikutelman täydentää muotoilun aaltomaisuus, joka ulottuu etuovista takaoviin saakka taittuen B-pilarin tasalla.

Yksilöllisesti säädettävän tunnelmavalaistuksen kokokohta ovat valaistut, lentokoneen turbiineita muistuttavat ilmasuuttimet. Niiden väri muuttuu hetkeksi, kun lämpötilasäätöjä muutetaan ilmastointilaitteesta, ja ne osoittavat samalla, säädetäänkö lämpötila lämpimämmäksi (punainen) tai kylmemmäksi (sininen).

Kuljettaja voi valita digitaalisessa Widescreen Cockpit-mittaristossa näytettävät sisällöt ajotilanteen, omien mieltymysten, mielialan tai sisävarustuksen mukaan kolmesta erilaisesta näyttötyylistä. Tyylit Classic ja Sport sisältävät peruselementteinä kaksi pyöreää mittaria, kun taas Progressive-tyyli yie näytön enemmän kilpa-autoissa käytettyyn tyyliin yhden pyöreän moninäyttömittarin avulla.

Energizing-mukavuusjärjestelmä verkottaa auton eri mukavuusjärjestelmiä yhteen ylläpitäen kuljettajan suorituskykyä pitkälläkin matkalla. Se hyödyntää kohdennetusti ilmastointilaitteen toimintoja (mukaan lukien tuoksutus) ja istuimien toimintoja (lämmitys, tuuletus, hieronta), pintojen ja ohjauspyörän lämmitystä sekä valaistus- ja musiikkiasetuksia. Samalla siitä voi valita Wellness-asetuksen oman mielialan tai tarpeiden mukaan.

Valittavissa on kuusi ohjelmaa:

Freshness

Warmth

Vitality

Joy

Comfort

Training (käsittää kolme eri treenitilaa – lihasten rentouttamisen, lihasten aktivoinnin ja tasapainotuksen – ja niihin liittyvät harjoitukset)

Uusi moottorivalikoima: mukana EQ Boost ja 48 voltin sähköjärjestelmä

Kolmannen sukupolven Mercedes-Benz CLS saa täysin uudistetut moottorit, joista ensi vaiheessa tulevat tarjolle kuusisylinteriset rivimoottorit diesel- ja bensiiniversioina.

Dieselmoottoreiden suorituskyky ulottuu 210 kW:n (286 hv) tehosta ja 600 Nm:n väännöstä mallissa CLS 350 d 4MATIC aina250 kW:n (340 hv) tehoon ja 700 Nm:n vääntöön mallissa CLS 400 d 4MATIC. Premium-dieselmoottoriperheen huippumoottorin tunnusmerkit: männät, joiden päissä on portaittaiset syvennykset, kaksivaiheinen pakokaasuahtaminen sekä ensi kertaa CLS:ssä käyttöön otettu säätyvä venttiilienohjaus CAMTRONIC. Moottorissa on yhdistetty alumiininen sylinteriryhmä ja teräsmännät sekä edelleen kehitetty Formula 1-moottorista tuttu sylinteriputkien NANOSLIDE®-pinnoite.

Perusmalliston tehokkain voimanlähde on rinnakkaista 48 voltin sähköjärjestelmää hyödyntävä CLS 450 4MATIC-mallin kuusisylinterinen bensiinimoottori ( 270 kW + 16 kW /367 hv + 22 hv). Sen uudessa älykkäässä EQ Boost ahtojärjestelmässä on sähköinen lisäahdin ja siihen yhdistetty käynnistysmoottori/generaattori (ISG), jotka takaavat erinomaisen tehon ilman turboviivettä. Hihnaton käynnistysgeneraattori antaa lyhyessä ajassa käyttöön 250 Nm lisää vääntöä ja 16 kW (22 hv) enemmän tehoa.  Lisäksi se mahdollistaa rullaamisen polttomoottori sammutettuna syöttäen samalla 48 voltin akkuun energiaa tehokkaasti toimivan energian talteenoton ansiosta. Tällä tavoin polttonesteen kulutuksessa on saatu aikaan säästöjä, joihin aiemmin on päästy ainoastaan korkeajännite-hybriditeknologialla. Lyhyesti sanottuna kuusisylinterinen rivimoottori tarjoaa siten kahdeksansylinterisen moottorin suorituskyvyn huomattavasti pienemmällä kulutuksella.

Julkaistu: 30.11.2017