Tuulilasi

Tässä on Mercedeksen uusi C-sarja

Nykyisen sukupolven C-sarja on neljän vuoden ajan ollut Mercedes-Benzin eniten myyty automalli. Vuonna 2017 C-sarjan autoja myytiin yhteensä yli 415 000 kappaletta.
Kuvat Mercedes

Uudistuneessa C-sarjassa nähdään monia varusteita ja ominaisuuksia, jotka aiemmin on esitelty isommissa E- ja S-sarjoissa. Uusi C-sarja nähdään ensi kertaa Geneven autonäyttelyssä maalikuun alussa. Suomeen auto saapuu toisella vuosipuoliskolla.

Muotoilu:

C-sarjan muotoilumuutokset keskittyvät auton keulaan sekä ajo- ja takavalojen designiin. Vakiovarusteena ovat halogeeniajovalot ja integroidut LED-huomiovalot. Lisävarusteena tarjolla ovat LED High Performance ajovalot, Multibeam Led -ajovalot sekä Ultra Range -kaukovalot. Uusia ulkovärejä ovat mojavenhopea ja smaragdinvihreä-metallivärit.

AMG Line -varustepakettiin kuuluu vakiona timanttikuvioinen jäähdyttimen säleikkö. Etupuskurin muotoilu on kokonaan uusi, ja myös takapuskurin alaosaa on uudistettu auton kulloisenkin varustelun ja muotoilun mukaiseksi.

Matkustamo:

C-sarjan sisätiloissa korostuvat urheilullisuus ja korkea laatutaso. Keskikonsolin kolmiulotteiseksi muotoiltu jalopuinen somisteosa (pähkinäpuuta tai tammea) on käsityönä tehty.  Uudet sisävärivaihtoehdot ovat magmanharmaa/musta ja satulanruskea sisätilan AMG Line -paketin yhteydessä.

Keyless-Go Start -toiminto on vakiovaruste, ja start-stop-näppäin on muotoiltu turbiinimaiseksi. Auton avaimen muotoilu on niin ikään uudistunut, ja asiakas voi valita kolmesta vaihtoehdosta: musta korkeakiiltoisella kromikehyksellä, valkoinen kromikehyksellä ja valkoinen mattakromikehyksellä.

C-sarjan uusi varuste on monitoimi-istuin, jonka sivuosien ja ristiseläntuen antamaa tukea voi säätää sähkötoimisesti. Ristiselän alueella tuntuva hierontatoiminto syntyy, kun istuimen ilmakammiot tyhjenevät ja täyttyvät vuorotellen. Istuimen pneumaattisia toimintoja käytetään multimediajärjestelmän kautta.

Mittaristo ja näytöt:

C-sarjaan on saatavana nykyisestä S-sarjasta tuttu näyttökonsepti. Vakiovarusteena on klassinen tuplaputkimittaristo ja putkien välissä 5,5-tuumainen värinäyttö, jonka resoluutio on 383 × 600 pikseliä. Lisävarusteena saatavana on täysin digitaalinen mittaristonäyttö, jonka koko on 12,3 tuumaa ja resoluutio 1920 × 720 pikseliä. Tällöin käytettävissä on kolme näyttötyyliä: Classic, Sport ja Progressive. Näyttönäkymään voi valita haluamansa valikot, esimerkiksi matka- tai kulutustiedot, navigoinnin tai ECO-taloudellisuusnäytön.

Keskikonsolin yläpuolisen multimedianäytön voi niin ikään valita kahdessa eri koossa. Vakiovarusteena olevan Audio 20 -multimediajärjestelmän näytön peruskoko on 7 tuumaa ja tarkkuus 960 × 540 pikseliä. Saatavana on myös tarkka laajakuvanäyttö, jonka kuvasuhde on 16:9, koko 10,25 tuumaa ja tarkkuus 1920 × 720 pikseliä. Laajakuvanäyttö on vakiovaruste Comand-järjestelmän yhteydessä, ja käytössä ovat em. kolme eri näyttötyyliä.

Uudessa S-sarjassa ensiesitellyssä ohjauspyörässä on touch-kosketusnäppäimet, jotka reagoivat pyyhkäisyliikkeisiin. Niiden avulla mittariston toimintoja ja koko infotainment-järjestelmää voi ohjata intuitiivisesti irrottamatta käsiä ohjauspyörästä. Uutuutena myös Distronic-etäisyysavustinta ja Tempomat-vakionopeussäädintä käytetään ohjauspyörän näppäimillä. Tietoviihdejärjestelmää voidaan käyttää joko keskikonsolin Touchpad-kosketuslevyllä tai Linguatronic-puheohjauksella. Istuinlämmitystäkin voi nyt säätää puheohjauksella.

Avustimet:

Uudistuneessa C-sarjassa kuljettajan tukena ovat uusimmat turvallisuus- ja avustinjärjestelmät. C-sarja pystyy tietyissä tilanteissa ajamaan osittain automaattisesti. Liikenneympäristöä tarkkaillaan kamera- ja tutkajärjestelmillä. Tutka tunnistaa ajoympäristön jopa 250 metrin päähän eteenpäin, 40 metriä sivuille ja 80 metrin päähän auton taakse. Kamera valvoo ympäristöä 500 metrin etäisyydelle auton eteen, josta 90 metrin matkan kolmiulotteisesti.

Aktiivinen Distronic-etäisyysavustin pystyy kartta- ja paikkatietojen perusteella avustamaan kuljettajaa monissa eri tilanteissa ja sovittamaan ajonopeuden ennakoiden saavuttaessa kaarteeseen, risteykseen tai liikenneympyrään. Sitä täydentävät aktiivisen ohjausavustimen uudet toiminnot kuten intuitiivisesti ymmärrettävä aktiivinen kaistanvaihtoavustin ja aktiivinen hätäpysäytysavustin.

Uudistuneen C-sarjan vakiovarusteena on laajennettu aktiivinen jarrutusavustin. Se auttaa välttämään peräänajot edellä hitaasti ajavaan, pysähtyvään tai paikallaan seisovaan ajoneuvoon. Jarruavustimen tuella voidaan myös lieventää törmäystä tietä ylittävään jalankulkijaan tai pyöräilijään tai jopa välttää koko kolari.

Multimediajärjestelmät:

C-sarjassa on vakiovarusteena Audio 20 -multimediajärjestelmä, jossa on kaksi USB-liitäntää, SD-muistikorttipaikka, Bluetooth-yhteys ja Media Interface. Lisävarusteena on tarjolla uusimman sukupolven Comand Online, joka tarjoaa nopean 3D-kiintolevynavigoinnin, rakennusten valokuvantarkan 3D-esityksen ja kartan 3d-liikkeet. Navigoinnin karttanäkymässä näytetään reaaliaikaisen liikennetiheyden lisäksi esimerkiksi Car-to-X-varoitusviestit, säätila, huoltoasemat hintatietoineen ja vapaat pysäköintipaikat.

Vakioäänentoiston ja Burmester Surround-Soundsystem -äänentoistojärjestelmän väliin sijoittuu C-sarjan uusi äänentoistojärjestelmä. Sen teho on 225 wattia (2 x etubasso teholtaan 50 W, muut viisi kanavaa kukin 25 W), ja ääntä välittää yhdeksän kaiutinta.

Julkaistu: 14.2.2018
2 kommenttia