Tuulilasi

Tässä on maailman kallein SUV - hitaampi kuin Dacian karvalakkimalli


Karlmann King on maailman kallein SUV. Sen saa omakseen noin 1,8 miljoonalla eurolla. Ulkonäöltään auto muistuttaa lähinnä panssarivaunua.
Kuvat IAT

Monsteriautossa on 6,8-litrainen V10 moottori ja sen saa halutessaan myös luodinkestävänä.

Monet ovat valitelleet, että nykyisin kaikki SUV:t näyttävät samanlaisilta. No, Karlmann King ei tähän joukkoon todellakaan kuulu. Ford F-550:neen perustuva King on kiinalaisen IAT:n suunnittelema, sitä valmistetaan Euroopassa tavoitteena tarjota asiakkaille salamyhkäinen kulkuneuvo, joka tarjoaa myös ennenkokemattoman visuaalisen juhlan.

Kulmikas King on kuusi metriä pitkä ja painaa 4500 kiloa. Luodinkestävä versio nostaa painon peräti 6000 kiloon.

Moottorissa on 395 hevosvoimaa ja vaihteisto on kuusiportainen automaatti. Autossa on neliveto sekä ilmajousitus edessä ja takana. Edes V10-moottori ei kompensoi auton valtavaa massaa, sillä sen huippunopeus on vain 140 km/h eli vähemmän kuin vaikkapa 14 000 euroa maksavassa Dacian karvalakkimallissa Sanderossa. Karlmann Kingin hinnalla saisi 260 Sanderoa.

Mutta toki esimerkiksi auton sisätiloissa on "hieman" enemmän tarjottava. Sieltä löytyy nimittäin tähtitaivaskatto kuten Rolls-Royce Phantomista ja luksusnahkaiset penkit melkeinpä milä tahansa värivaihtoehdolla. Matkustajien viihtyvyyden takaavat kahvinkeitin, henkilökohtainen ilmastointi jokaiselle edessä ja takana, neonvalot, taulu-TV, sähköiset pöydät, ilmanpuhdistusjärjestelmä ja jääkaappi. Kaikkia voi ohjata applikaatiolla.

Viihdepuolelta löytyy älypuhelimen näytön isokokoiseksi peilaava projektori, huippuluokan Hi-Fi-äänijärjestelmä, PlayStation 4 ja jopa TV:n satelliittikanavat.

Autoja on tarkoitus valmistaa ainoastaan kymmenkunta. Siitä ei ole saatavilla faktaa, täyttääkö auto EU:n päästönormit…

Julkaistu: 24.3.2018