Tuulilasi

Tässä on kiinalainen Teslan haastaja - mitä mieltä ulkonäöstä?


Kiinalainen autonvalmistaja NIO on esitellyt uuden erittäin suorituskykyisen ES8 sähkö-SUV:nsa, jolla se pyrkii haastamaan Teslan Model X:n.
Kuvat NIO

Autossa on seitsemän penkkiä ja se on yli viisi metriä pitkä. Model X on juuri saman kokoinen.

Autossa on kaksi sähkömoottoria, joista irtoaa 480 kW tehot ja 840 Nm vääntömomentti. Nollasta sataan se kiihtyy 4,4 sekunnissa.

NIO:n mukaan autolla ajaa yhdellä latauksella 355 kilometriä tai 500 kilometriä, jos vauhti on alle 60 km/h. Yhtiö kertoo myös, että nestejäähdytteinen litiuim-ioni-akusto tarjoaa luokassaan korkeimman energiatiheyden ja mahdollistaa akun lataamisen ainakin 2000 kertaa.

Auton mukana tulee kotilaturi. NIO on kehittämässä pikalatausverkostoaan sekä Power Mobile systeemiä, jonka avulla lataisi 10 minuutissa 100 kilometrin ajomatkaan tarvittavan virran akkuihin.

NIO:n suurin suunnitelma on kuitenkin Power Service, joka lataisi auton akut jopa kolmessa minuutissa.

Jos NIO:n visiot toteutuvat, auton ostajat voivat ladata auton akut täyteen teoreettisesti joka päivä 5,5 vuoden ajan ilman, että ne kuluvat juurikaan. Harva kuitenkaan ajaa yli 355 kilometriä joka päivä, joten todellisuudessa käyttöikä on paljon pitempi.

Suoristuskyvyn, tilojen ja ajosäteen suhteen isoja eroja Teslan Model X:ään ei ole. Teslan lailla myös NIO ES8 on täynnä turvavarusteita kuten aktiivisia avustimia kuljettajalle.

Autossa on 23 sensoria, yksi kamera havainnoi auton etupuolella tapahtuvia asioita, neljä muihin suuntiin. Autossa on lisäksi viisi tutkaa, 12 ultraäänisensoria ja myös kuljettajaa seuraava kamera.  Kaiken informaation tulkitsee MobileyeQ4-prosessori, joka on yhdeksän kertaa tehokkaampi kuin edeltäjänsä. ES8 on ensimmäinen auto, jolla on kyseinen prosessori käytössään.

Ainakin Tuulilasin toimituksen silmään Teslan Model X näyttää kyllä ”hiukan” tyylikkäämmältä kuin tämä auto, mitä mieltä te olette, arvon lukijat?

Julkaistu: 20.12.2017