Tarvitaan idoli
Puheenaiheet
Tarvitaan idoli
Montako yleisurheilua harrastavaa lasta tai nuorta tunnet?
Julkaistu 7.8.2012
Apu

Tehdäänpä testi. Montako yleisurheilua harrastavaa lasta tai nuorta tunnet? Entä jääkiekkoilevaa tai jalkapalloilevaa? Veikkaan, että ensimmäinen luku jäi jälkimmäistä aika lailla vaatimattomammaksi.

Keihäänheitto on Suomessa hyvissä kantimissa, koska lajista löytyy idoleita. Tero Pitkämäki on tyylipuhdas urheilija ja joka äidin toivevävy. Teron trendikäs kaveri Andreas Thorkildsen kelpaa myös idoliksi, onhan hänessä rocktähtimäistä rentoutta ja säteilyä.

Kuka voisi vastustaa Usain Boltin tanssia ja karismaa? Maailman nopein nainen Shelly-Ann Fraser-Pryce sulattaa hymyllään sydämet. Alle kolmen miljoonan asukkaan Jamaikalla riittää maailmantähtiä, vaikka väkeä on melkein puolet vähemmän kuin Suomessa. Urheilu tarjoaa suurten tuloerojen saarella tien pois kurjuudesta. USA:ssa yleisurheilijat nousevat menestyksen myötä superjulkkiksiksi ja miljonääreiksi.

Meillä on tunkua jääkiekkokaukaloihin, ja siksi lajin parista löytyy huippulahjakkuuksia. Kukapa ei haluaisi NHL:ään? Kukapa ei haluaisi elää kuin Teemu? Jalkapallo tulee hyvää vauhtia perässä: onhan meillä Litmanen, Riihilahti, Hyypiä, Forssell, Pukki ja Ring.

Ralli on saanut uutta yleisöä, kun amerikkalainen kuski, skeittari ja lumilautailija Ken Block on ilmestynyt poluille. Tämä Duudsoneiden kaveri ajoi myös Jyväskylässä ja ihasteli Suomea Facebook-päivityksissään kahden viikon ajan. Idolilla on 2,5 miljoonaa nuorta seuraajaa. Monikohan heistä haaveilee jo rallikuskin urasta?

Kommentoi »