Tuulilasi

Tarkista säännöt ennen Eurooppaan lähtöä – monissa maissa rattijuopumusraja jopa 0 promilleaTarkista säännöt ennen Eurooppaan lähtöä – monissa maissa rattijuopumusraja jopa 0 promillea

Kesätiet kutsuvat matkustamaan myös kotimaan ulkopuolelle.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Satu Nyström

Autolla ulkomaille matkaavan kannattaa valmistautua reissuun huolella, sillä reissaaminen edellyttää muun muassa matkustusasiakirjojen tarkistamista ja hankkimista.

Auton ja matkustajien asiapapereiden lisäksi kannattaa selvittää mitä kansallisia erityisvaatimuksia kohdemaissa on.

”Esimerkiksi Viroon omalla autolla matkaavan kannattaa huomioida, että heidän lainsäädäntönsä mukaan varoituskolmion lisäksi autossa tulee olla sammutin, pyöräkiila ja huomioliivit kaikille autossa oleville. Nämä säännöt koskevat myös turisteja”, muistuttaa Trafin Jussi Pohjonen.

Pääsääntöisesti liikennesäännöt ovat kaikissa maissa samanlaisia, mutta niistä löytyy myös jonkin verran eroja. Auton varustevaatimusten lisäksi eroavaisuuksia on muun muassa suhtautumisessa liikennerikkomuksiin.

”Suomessa käytössä oleva 0.5 promillen raja rattijuopumuksessa ei ole mikään vakio, vaan monissa maissa raja on tätä alhaisempi, joko 0.2 tai jopa 0 promillea”, jatkaa Pohjonen.

Eri maiden liikennesääntöjä voi tarkastella esimerkiksi Euroopan komission sivuilla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.6.2014