Tarja Halonen polvioperaatiosta parrasvaloihin
Kulttuuri
Tarja Halonen polvioperaatiosta parrasvaloihin
Polven tähystysleikkauksesta toipuva presidentti Tarja Halonen saapui kulttuuri-intoa säteillen Andriy Zholdakin Kirsikkapuistoon Turkuun seuranaan teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo.
Julkaistu 17.9.2012
Apu

– Seilolla on hauskan näköisessä laukussaan kylmäkalle siltä varalta, että jalkaani alkaa särkeä. Nyt kaikki on hyvin, ja pääsen jo kulkemaan rappuset vinottain, Halonen sanoi.

– Kättelykäsi sentään on muussa käytössä, hän nosti oikean käden kyynärsauvaa juhla-airueina toimineille näyttelijöille Kirsi Tarvaiselle ja Mika Kujalalle.

Napakassa juhlapuheessaan Halonen muisteli, kuinka pääsi ylioppilaaksi samana vuonna (1962) kuin Turun teatteritalo valmistui.

– Minulla tämän vuoden riemuylioppilaana ja Turun teatteritalolla on yhteistä, että molemmat olemme pienen remontin tarpeessa, ja pian entistä ehompia.

Halonen arveli vaipuvansa toviksi muistoihinsa juhlaesityksessä, sillä hänen ylioppilasaineensa aihe oli sattumalta juuri Tsehovin näytelmä Kirsikkapuisto.

teksti Hannu Koskela

kuvat Piritta Fors

Presidentti Tarja Halosen oikea polvi operoitiin keskiviikkona. Lauantaina hän jo oli juhlapuhujana Turun teatterijuhlissa seuranaan teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo.

Turun kaupunginteatterin entinen johtaja Mikko Majanlahti juhli vaimonsa Maija-Liisan kanssa , joka palaa näyttämölle TTT:n Kreivitär Marizan vanhana ruhtinattarena.

Näyttelijät Kirsi Tarvainen ja Mika Kujala toimivat Turun teatteritalon 50-vuotisjuhlanäytöksessä seremoniamestareina.

Antti J. Jokinen ei ole pelkkä filmimies, vaan harrastaa innokkaasti myös teatteria. Turun juhlanäytökseen hän saapui Puhdistus-elokuvasta tutun Laura Birnin kanssa.

Risto Salmi näytteli Turussa 25 vuotta. Salmen esittämä, TV2:n Taivaan tulet -sarjassa jo kuollut isä ilmestyy takautumissa ruutuun Kemijärvi-saagan jatkuessa ensi keväänä.

Yksin edustaneen kansanedustaja Ilkka Kanervan kihlattu Elina Kiikko on puolet kuukaudesta Saksassa. Kanerva yrittää jatkaa jo 1972 alkanutta valtuustotaivaltaan.

Kommentoi »