Eeva

Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi - Naurun yhdistämät

Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi - Naurun yhdistämät
Tammikuun Eevassa Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi kertovat parisuhteestaan. Katso myös video, jolla esiintyy perheen kissakaunotar.
Julkaistu: 13.6.2016

Kun Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi tutustuivat, Tarja oli pienen tytön yksinhuoltaja, Pentti avioliitossa. Se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä, pikemminkin päinvastoin. Tarja oli torjua tulevan kumppaninsa lähes ensi esittelyssä.

Pentti oli töissä opetusministeriössä, kun hän haki eduskunnan sosiaalivaliokunnan sihteerin paikkaa vuonna 1984. Valiokunnan puheenjohtaja Pertti Paasio halusi Arajärven. Tarja Halonen, joka oli valiokunnan jäsen, vastusti.

”Tunsin Arajärven jotenkuten ja tiesin, että hän oli hyvä virkamies ja juristi, mutta töissä opetustoimessa. Sanoin, että otetaan joku sosiaalitoimesta.”

Paasio piti päänsä, ja puheenjohtajan sana ratkaisi – Tarjankin onneksi.

Vuosia Tarja ja Pentti olivat vain työtovereita.

”Ei tullut mieleenkään sen enempää. Pentti oli naimisissa, ja minä olin päätynyt siihen, että en helpolla katsele ketään uutta”.

Tarja huomasi Pentin vasta, kun he olivat valiokuntamatkalla Yhdysvalloissa1980-luvun lopulla.

”Oli kauhea pakkanen, ja seurueemme jäsenet sairastuivat flunssaan yksi toisensa perään. Me Pentin kanssa kannoimme Kalle Könkkölän pyörätuolia. Huomasin, että siinähän on fiksu mies, kun tekee niin paljon muiden eteen. Mutta ei se romanssi kyllä silloinkaan ihan vielä syttynyt.”

Video Meggi-kissasta löytyy täältä:

Toimittaja: Yrjö Rautio Kuvat: Timo Pyykkö

Kommentoi »