Image

Poliittinen koti: 4h + k, 138 m2, Hämeenlinna – Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén asuu talossa, joka on rakennettu vuonna 1886

Poliittinen koti: 4h + k, 138 m2, Hämeenlinna – Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén asuu talossa, joka on rakennettu vuonna 1886
Kevan varatoimitusjohtaja ja entinen Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén harrastaa vanhojen talojen kunnostusta. Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen ja politiikan asiantuntijoiden koteja.
Julkaistu: 24.8.2021

Olen syntynyt Kuusamossa mutta käynyt Hämeenlinnassa kouluni ja tunnen itseni hyvin vahvasti hämeenlinnalaiseksi. Tämä on täällä viides vanha talo, jossa olen tehnyt remonttia. Naapuritontin vanhan puutalon palautimme asuinkäyttöön viiden perheen projektina. Lisäksi olen kunnostanut Rimmilän vanhan työväentalon kesäpaikaksi.

Tämän talon ostin vuonna 2016. Asuin viikot Helsingissä, viikonloput tein remonttia. Kun Uusimaa oli menossa kiinni viime keväänä, luovuin Helsingin-asunnosta ja siirryin pysyvästi tänne.

"Tämä talo on rakennettu 1886. Täällä on alkuperäiset ikkunat, lautalattiat ja katot. 1970-luvun taloja puretaan, mutta tämä on tässä varmaan seuraavat 100 vuotta."

Eino Leino asui toimittajaveljensä luona tässä asunnossa käydessään Hämeenlinnan lyseota tuossa vieressä. Kuuleman mukaan hän on kirjoissaan kertonut tuosta keittiöstä ja elämästään tässä talossa. Tässä on kuvattu myös Suomi-filmiä Suomisen Ollin tempaus.

Vanhoissa taloissa viehättää estetiikan lisäksi ekologisuus. Nämä ovat kierrätystä parhaimmillaan. Tämä talo on rakennettu 1886. Täällä on alkuperäiset ikkunat, lautalattiat ja katot. 1970-luvun taloja puretaan, mutta tämä on tässä varmaan seuraavat 100 vuotta.

Asunnon historia ja keskiaikainen Hämeen linna vieressä muistuttavat myös siitä, että elämää on ollut täällä jo pitkään. Olen vain osa ihmiskunnan kiertokulkua. Minulle se luo rauhaa.

KAAKELIUUNI

Tässä asunnossa on neljä käyttökelpoista kaakeliuunia. Vaikka ne on tehty samaan aikaan, ne ovat kaikki keskenään erilaisia. Sateisina iltoina ja kovilla pakkasilla luonnontuli luo tunnelmaa ja muistuttaa siitä ajasta, kun asunnot lämmitettiin niillä.

KOTIMAINEN DESIGN

Estetiikka on minulle tärkeää ja tykkään sisustamisesta. Moderni taide ja suomalainen design ovat lähellä sydäntäni. En hanki päämäärätietoisesti taidetta, vaan ostan kun kohdalle sattuu sellaista mistä tykkään. Tuon sitä myös matkoilta mukanani.

Kommentoi »