Eeva

Tanssijat Jutta ja Sami Helenius: ”Emme haaveile suurperheestä, yksikin lapsi riittäisi”

Tanssijat Jutta ja Sami Helenius: ”Emme haaveile suurperheestä, yksikin lapsi riittäisi”
Tanssin aikana syntyvä yhteys on liima, joka on kannatellut Jutta ja Sami Heleniuksen pitkää liittoa.
Julkaistu: 26.1.2021
Tuossa kirkossa minä menen naimisiin. Näin päätti Kaarinasta kotoisin oleva poika, kun hän alle kouluikäisenä kulki Turun tuomiokirkon ohi. Niinpä vihkipaikka oli itsestään selvä, kun pitkään yhdessä seurustelleet kilpatanssijat Sami ja Jutta Helenius menivät naimisiin heinäkuussa 2008.
Kirkko oli sadalle kutsuvieraalle melko suuri, mutta tilaisuus oli intiimi ja lämmin. Niin kaunis, että sen ajatteleminen saa yhä Jutan herkistymään.
Naimisiinmeno oli tärkeä sinetti. Se tuntui luonnolliselta.
”Meille avioliitto on sitoutumisen merkki. Se velvoittaa myös juridisesti ja lyö kapuloita rattaisiin, jos toisesta haluaa päästä eroon”, Jutta vitsailee.
”Naimisiinmeno rauhoitti jollakin tavalla. Se vahvistaa yhdessäolomme”, Sami jatkaa.
Vuosien varrella he ovat oppineet antamaan toisilleen tilaa. Jos toinen on väsynyt ja kireä, toisen voi antaa kiukutella ja jupista itsekseen ilman sanaharkkaa.
”Vielä viisitoista vuotta sitten räjähdin, jos Sami ei heti oivaltanut visioitani. Nyt osaan malttaa ja odottaa, jos hän haluaa pohtia jotakin asiaa enemmän”, Jutta kertoo.
Kovimpina kilpavuosinaan Jutta ja Sami reissasivat maailmalla sata päivää vuodessa. Sitä elämänvaihetta kesti kymmenen vuoden ajan. Ehkä siksi yhteinen aika kotona Helsingissä on nyt niin arvokasta.
Vaikka Jutalla ja Samilla on takanaan pitkä suhde, kipinä on yhä tallella. He uskovat, että onnen salaisuus piilee tanssissa.
”Kun kohtaamme tanssiessamme, olemme siinä hetkessä vain kaksi ihmistä – emme Sami ja Jutta. Silloin kaikki ympäriltämme unohtuu eikä millään muulla ole merkitystä”, Jutta sanoo.
Jonakin päivänä onnea saattaa tulla jakamaan myös kolmas perheenjäsen.
”Oma lapsi on toiveissamme, jos vain Luoja suo. Emme haaveile suurperheestä, yksikin lapsi riittäisi. Mutta aika näyttää, toteutuuko unelmamme”, Jutta sanoo ja katsoo Samia hymyillen.
Lue 27.1.2021 ilmestyvästä helmikuun Eevasta, millaisia olivat Jutan ja Samin taistelut tanssilattialla ja kumpi antaa toiselle tiukempaa palautetta.
2 kommenttia