Apu

Tangokuningas Teemu Roivainen: "Flirttailu kuuluu muusikon työhön"Tangokuningas Teemu Roivainen: "Flirttailu kuuluu muusikon työhön"

Teemu Roivainen haaveilee pitkästä urasta. Seuraavan levynsä hän tekee yhdessä ex-tyttöystävänsä Saara Aallon kanssa.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat Jaakko Jaskari

Sinut kruunattiin viime kesänä tangokuninkaaksi. Millainen vuosi on ollut? – Olen kiertänyt nuoresta pojasta asti keikoilla muusikkona, joten minulla oli aika tarkkaan käsitys, mitä se tulee olemaan. Olin myös katsonut tangokilpailua pikkupojasta lähtien, joten suurempia yllätyksiä ei ole tullut.

Onko keikkailu ollut erilaista laulajana? – Aluksi oli paljas olo, kun ei ollut kitaraa tai pianoa suojana. Ihmisten kohtaaminen ennen ja jälkeen keikkojen on ollut uusi kokemus. Ajan myös keikkamatkat omalla autolla, joten aikatauluni ovat joustavammat.

Onko naisilta tullut villejä ehdotuksia keikkojen jälkeen?

– Musiikkihommaan kuuluu tietty flirttaaminen. Kohtaamiset ovat yleensä hauskoja.

Olet tehnyt albumin yhdessä ex-tyttöystäväsi Saara Aallon kanssa. Onko exän kanssa työskentely vaikeaa? – Tunnemme toisemme läpikotaisin. Meillä on hiljaista tietoa toisesta, josta musiikkia tehdessä hyötyä. Meidän ei tarvitse selitellä toisillemme mitään. Ehdimme olla yhdessä yhdeksän vuotta ja olemme yhä hyviä ystäviä.

Kun uudet tangokuninkaalliset kruunataan ensi kesänä, tunnetko haikeutta? – Se ei kuulu perusluonteeseeni. Minulla on aina uusi unelma tähtäimessäni, kun olen saavuttanut edellisen.

Mitkä kolme asiaa haluat vielä tehdä elämässäsi?

– Luoda onnellisuutta itselle ja muille. Myös kestävä ura artistina olisi hieno. Jari Sillanpää on entisistä kuninkaallisista hoitanut asiansa esimerkillisesti.

Hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen, 28, ehti tehdä viime vuonna kuninkaana 134 keikkaa. Uusien kuninkaallisten etsintä on alkanut. 23.3 alkavaan esikarsintaan voi lähettää videoita. Tangofinaali on 11.7 Seinäjoella.

Julkaistu: 13.2.2015