Tänä vuonna se tulee
Puheenaiheet
Tänä vuonna se tulee
Ei tullut maailmanloppua viime kuun 21. päivänä. Vaan ei hätää: tänä vuonna se tulee.
Julkaistu 2.1.2013
Apu

Joidenkin profeettojen mukaan se koittaa jo tuossa maaliskuulla, kesken kirkkaimman kevättalven. Maapallo keikahtaa ja meret syöksyvät mantereiden yli, kun Jyrki Kataisen hallitus kokoontuu kehysriiheen päättämään verojen korotuksista ja menojen leikkauksista.

Toisten profeettojen mukaan maailmanloppu koittaa vasta joulukuussa, kun raamiratkaisun mukaiset työehtosopimukset alkavat umpeutua, eikä uusista sopimuksista päästä edes neuvottelujen alkuun. Työnantajat ajavat palkkojen alennuksia, yritys- ja henkilökohtaisia työehtosopimuksia sekä pitkiä vankeusrangaistuksia niille, jotka ovat vastuussa päättyvästä raamiratkaisusta. Palkansaajat eivät vaatimuksiin taivu, ja niin alkaa maailmanlopun sota.

Varma lopunajan merkki on se, että VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen liihottaa pyrstötähtenä yli työmarkkinataivaan idästä länteen.

Euroopan tuho

Kolmannet profeetat ovat vakuuttuneita siitä, että maailmanloppu tulee kesäpäivänseisauksen, 21. kesäkuuta, tienoilla, kun eurojärjestelmä romahtaa. Euraasian mannerlaatta murtuu läntiseltä reunaltaan, ja Eurooppa putoaa maapallon sulaan ytimeen.

Tästä maailmanlopusta pelastuvat vain ruotsalaiset ja tanskalaiset, joilla on kelluva kruununsa ja englantilaiset, joille ei sovi mikään, mikä sopii muulle Euroopalle.

Maailmanloppu tulee varmasti ainakin silloin, jos Timo Soini myöntää ensimmäistä kertaa, että Euroopan unionissa saattaa sittenkin olla myös jotain hyvää.

Väärät profetiat

Kuten hyvin tiedetään, eivät mayat suinkaan ennustaneet maailmanloppua. Vain heidän kalenterinsa iso kierto kääntyi uudelle monituhatvuotiselle kierrokselleen 21.12.2012. Puhe maailmanlopusta perustui väärään tulkintaan. Kaikki mystinen ja synkkä sitä paitsi vetää puoleensa ihmisiä.

Myös näissä myöhempien aikojen profetioissa taitaa olla väärää tulkintaa ja ylisynkistelyä.

Kehysriihessä tuskin päätetään kuristaa Suomen taloutta hengiltä. Niin suurta virhettä ei tee kuuden puolueen hallituskaan, vaikka tyhmyys tiivistyykin joukossa.

Työmarkkinoilla pystytään sopimaan uusista työehtosopimuksista, kuten on aina pystytty. Nimellispalkkoja ei alenneta, mutta reaaliansiot saattavat hieman alentua, kun inflaatio ja verot vievät enemmän kuin palkankorotukset tuovat.

Eurojärjestelmä ei hajoa, vaan vahvistuu vähitellen. Tosin Kreikan velat joudutaan vielä antamaan anteeksi joko kokonaan tai suurimmaksi osaksi.

Paremmin kuin koskaan

Niin maailman kuin Suomenkin talous lähtee loivaan nousuun jo alkaneen vuoden aikana.

Muutenkin moni asia on sekä Suomessa että maailmalla paremmin kuin koskaan ennen.

Kolme perättäistä lumi- ja pakkastalvea ovat lopettaneet jopa puheet ilmastonmuutoksesta. Ne eivät tietenkään todista, ettei ilmasto lämpenisi, mutta kuvitellaanpa, että Etelä-Suomessa olisi ollut kolme talvea silkkaa vesisadetta ja kesämaata. Se kyllä riittäisi todisteeksi niin tuomiopäivän profeetoille kuin kahvipöytien asiantuntijoille.

Kuva: Yrjö Rautio

HEITTOLAUKAUKSIA

1) Puolustusselonteko: maata puolustetaan ensi vaalikaudellakin, jos on varaa.

2) Puolustuksen tarpeet määritteli ennen ulkoinen uhka, nykyisin sisäinen vararikko.

3) Tunnustamalla lievempi tuomio – tukkualennus vähintään viidestä rikoksesta.

4) Saako alennuksen myös, kun tunnustaa muiden rikoksia?

5) Mitä pitää tehdä, jotta saisi rikoksiaan anteeksi? Rikoksia.

6) Tunnustusalennus voi toimia oikeudessa, mutta älä kokeile tätä kotioloissa.

Kommentoi »