Tampereen Viulunsoittaja riemastuttaa ja sen ajankohtaisuus koskettaa
Kulttuuri
Tampereen Viulunsoittaja riemastuttaa ja sen ajankohtaisuus koskettaa
Viimeistään musikaalin lopussa alkaa itkettää.
Julkaistu 6.10.2017

Ola Tuominen Tevjenä ja Petra Karjalainen Goldena vakuuttavat. Kuva: Kari Sunnari.

Maitokuski Tevje (Ola Tuominen), jos kuka osaa käsitellä naisiaan: viittä tytärtään ja erityisesti vaimoaan Goldea (Petra Karjalainen). 1900-luvun alun ukrainalaiskylässä Anatevkassa on totuttu kunnioittamaan perinteitä, mikä on tarkoittanut muun muassa naimakauppoja, joissa tärkeintä eivät ole olleet tunteet.

Tevjen kolme vanhinta tytärtä päättävät ottaa onnen omiin käsiinsä. Tzeitel (Petra Ahola), Hodel (Maria Lund) ja Chava (Miila Virtanen) seuraavat kukin sydäntään. Ilman juutalaisvainojen alkamista heidän onnensa näyttäisi paljon pilvettömämmältä. Olkoonkin, että kyläläisten mielestä jokainen rakastuu vääränlaiseen mieheen.

Viimeistään musikaalin lopussa pala nousee kurkkuun, sillä Miika Murasen ohjaus ei jätä anatevkalaisia historiaan, vaan näyttämölle nouseva piikkilanka-aita tuo tapahtumat tiukasti tähän päivään. On vaikea olla kysymättä, emmekö ole oppineet mitään.

Tampereen Työväen Teatterin Viulunsoittaja katolla on upea ja koskettava. Vahva tarina ja tutut kappaleet kuljettavat musikaalia eteenpäin. Lavastus tukee tarinaa hyvin ja musiikki soi vaikuttavasti.

Erityisesti mieleen jää Petra Karjalaisen huikea laulu sekä isän ja tytärten kohtaukset.

Teksti: Tiina Laaninen

Viulunsoittaja katolla Tampereen Työväen Teatterissa. Arvio löytyy myös Eevan numerosta 10/2017.

Kommentoi »