Tuulilasi

Tampereen keskustaan 1200 uutta pysäköintipaikkaaTampereen keskustaan 1200 uutta pysäköintipaikkaa

Spondan Kauppakeskus Ratinaan on tulossa Tampereen keskustan suurin ja modernein pysäköintihalli. 1200-paikkainen pysäköintihalli tulee palvelemaan kauppakeskus Ratinan asiakkaiden lisäksi Ratinan tapahtumiin osallistuvia ja tuo helpotusta keskustassa liikkuville.
Kuvat All Over Press

Keväällä avattavan Ratinan kauppakeskuksen pysäköinti on suunniteltu harkiten. 

"Pysäköinnissä tärkeintä on helppo saavutettavuus ja paikan löytyminen pysäköintitalossa. Olemme panostaneet moderniin tekniikkaan ja huomioineet sujuvan liikkumisen erityisen hyvin, jotta kauppakeskukseemme olisi mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta tulla", Ratinan kauppakeskuspäällikkö Mervi Ahola kertoo.

Ratinassa etäopastus ohjaa liikennevirtaa pääteiltä suoraan pysäköintihalliin ja kertoo vapaiden paikkojen määrän. Jokaiseen pysäköintiruutuun tulee oma merkkivalo, joka osoittaa vapaan paikan sijainnin jo kaukaa. Kun autoilija muuttuu jalankulkijaksi, hyvät opasteet ohjaavat hänet ostoksille. Asiakkaiden ei myöskään tarvitse huolehtia, mihin autonsa jättivät isossa pysäköintitaloissa, sillä kauppakeskukseen tulee digitaalinen karttajärjestelmä, jonka avulla shoppailija löytää takaisin autolleen. 

Lisäksi Ratinassa otetaan käyttöön ensimmäisten pysäköintitalojen joukossa Moovy-mobiilisovellus, jolla voi hoitaa pysäköintinsä niin kaduilla kun halleissakin. Palveluun kirjautunut asiakas vain ajaa sisään ja ulos pysäköintitiloista puomien avautuessa automaattisesti. Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta maksukortilta. Kun pysäköinti tehdään näin sujuvaksi ja nopeaksi, aikaa jää itse pääasiaan eli kauppakeskuksen palveluista nauttimiseen.

Finnpark palveluntuottajaksi

Pysäköintioperaattoriksi Ratinaan valittiin Finnpark Oy, jolla on hyvää paikallistuntemusta Tampereen pysäköintipalveluista. 

"Ratinan kauppakeskuksen pysäköinnin saaminen osaksi palveluitamme oli ehdottoman tärkeää. Meillä on Tampereella pitkä kokemus ja näyttöjä sekä kauppakeskusten että suurienkin pysäköintitalojen operoinnista. Kotipaikkaetu on ehdoton, kun puhutaan kauppakeskuksen pysäköinnistä, missä asiakasvirta on jatkuvaa", kertoo Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila.

Ratinassa liittyminen liikenteeseen ja ajaminen halliin on toteutettu poikkeuksellisen sujuvasti Tampereen Valtatieltä, mikä auttaa välttämään keskustan ruuhkaisempia väyliä. Toinen sisään- ja ulosajoväylä Suvantokadulla lisää sujuvuutta ja tuo joustoa ruuhkatilanteissa. 

Finnparkin Marttila näkee Ratinan pysäköintihallin tuovan kaivattua parannusta myös Tampereen keskustan pysäköintitarjontaan ja alueen saavutettavuuteen etenkin etelän suunnalta. 

"Ratinan alueella pysäköintipaikoista on ollut pulaa jo ennen kauppakeskuksen valmistumista, joten paikoille varmasti riittää kysyntää. Erityisesti stadionin ja Ratinan rannan tapahtumien aikana paikat ovat olleet kiven alla. Keskustan saavutettavuus paranee erityisesti nyt etelästä päin tullessa, kun auton voi jättää Ratinaan ja kävelysiltaa pääsee Keskustorin suuntaan", Marttila toteaa.

Ratinan pysäköintitilat rakennetaan kauppakeskuksen alle kahteen kerrokseen. Pysäköintihalli tullaan avaamaan kauppakeskus Ratinan avajaisten yhteydessä 19. huhtikuuta. Pysäköintihallin yläpuolella myös kauppakeskuksen sisätilojen rakennustyöt etenevät aikataulussaan.

Julkaistu: 25.1.2018