Koti Kalevan Kiinanmuurissa: "Tykkään 1950-luvun rakennustavasta," sanoo Tampereen vasemmiston valtuutettu Miila Halonsaari
Puheenaiheet
Koti Kalevan Kiinanmuurissa: "Tykkään 1950-luvun rakennustavasta," sanoo Tampereen vasemmiston valtuutettu Miila Halonsaari
3h + k + s, 79 m², Kaleva, Tampere. Miila Halonsaaren kodinvalinnassa ratkaisivat aikakausi ja sijainti. Poliittinen koti -sarjassa tutustutaan kunnanvaltuutettujen koteihin.
27.10.2022
 |
Image

"Tykkään 1950-luvun rakennus­tavasta, isoista ikkunoista ja siitä, että neliöt ovat todella tehokäytössä. Tässä asunnossa on tosi pieni kylppäri ja koirankopin kokoinen sauna, joka meillä toimii varastona. Keittiö ja eteinen ovat myös pieniä, joten neliöt on käytetty avariin oleskelu­tiloihin. Läpitalonasunnossa valoa on kaikkina valoisina vuorokaudenaikoina, mikä on minulle tärkeää.

Ykkösjuttu tässä kodissa on silti sijainti. Minä ja puolisoni Juho olemme autottomia ja ajotaidottomia ihmisiä ja haluamme päästä kaikkialle jalan tai julkisilla. Toki se on myös periaate, että näin tulisi elää ja olla. Tässä se toteutuu. Molemmilla on kymmenen minuutin kävelymatka töihin. Paras tapa liikkua kaupungissa on ratikka, se kulkee tästä vierestä.

Taulu. Osuin sattumalta Tampereen keskustassa galleriaan, jossa oli Katja Rauhalan näyttely. Kun näin tämän teoksen, polvet menivät löysäksi. Ensimmäistä kertaa ostin tällaista taidetta. Kun se ripustettiin tähän seinälle, oli selvää, että siihen se on tarkoitettu.

Tämä kortteli tunnetaan Kalevan Kiinanmuurina. Tänne hakeutuu samanhenkisiä ihmisiä, jotka tykkäävät yhteisöllisestä touhuamisesta. Paljon taiteilijoita ja sellaista väkeä, joka diggaa järjestää spontaaneja piknikkejä, grillailla ja pitää talkoita.

Asuin Tampereella edellisen kerran muutaman vuoden 2000-luvun alussa. Kolme vuotta sitten muutin takaisin. Siinä välissä Tampere on kasvanut kaupunkina monta kokoluokkaa ylöspäin, on tullut korkeita taloja, kansiareenaa ja ratikkakiskoja. Täällä on ollut hullunrohkeaa porukkaa päättämässä isoista investoinneista, mitä ihailen valtavasti.

Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

Takka. Rakennusmestari teki tämän asunnon omalle perheelleen, mistä syystä tässä on taloyhtiön ainoa takka. Se on makea elementti, johon katse kiinnittyy heti kun astuu sisään. Kovin aktiivisessa käytössä avotakka ei ole, olemme laittaneet siihen tulet ehkä kolmesti.
Kommentoi »