Apu

Tammerkosken vainajan henkilöllisyys selvisi - 79-vuotiaan kuolemassa ei epäillä rikosta


Vainaja osottautui pari viikkoa aiemmin kadonneeksi ilmoitetuksi 79-vuotiaaksi naiseksi.
Kuvat Hannu Koskela

Tiistaina Tampereella raitiotien rakennustyön vuoksi kuivatusta Tammerkosken löytyi ruumis. Seuraavanan päivänä poliisi tiedotti, että vainaja on 23. maaliskuuta Tampereella kadonneeksi ilmoitettu 79-vuotias nainen.

- Rikosta tapauksessa ei epäillä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Myllymäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa.

- Tutkinta jatkuu kuolemansyyn tutkimuksena.

Tammerkoskesta löytyneen uhrin omaisille on tiedotettu vainajan löytymisestä.

Tammerkoskesta löytynyt 79-vuotias nainen oli ilmoitettu kadonneeksi vajaat kaksi viikkoa aikaisemmin. Poliisin ensimmäinen päätutkintasuunta oli tarkistaa kadonneiksi alueella ilmoitetut henkilöt. Asia ratkesi siksi erittäin nopeasti.

Kun hätäkeskukseen tuli ilmoitus tiistaina kello 12.41, poliisi suoritti Finlaysonin tehdasalueen puolelta nyt vedestä tyhjässä kanavassa paikkatutkinnan ja vainajan nosto-operaation.

- Jos Tammerkoskea ei olisi nyt tyhjennetty, ruumista ei olisi löydetty aikoihin, ellei se sitten olisi noussut jossain vaiheessa pintaan. Tämä poikkeustilanne oli tietynlainen onni, rikoskomisario Myllymäki pohtii.

Edelliskerran Tammerkoski tyhjennettiin kokonaan nelisen vuotta sitten.

Finlaysonin tehtaan entinen voimalaitoskanava johtaa vettä varsinaisen koskiuoman länsipuolella. Kanavassa on rautaritilät, jotka estävät isojen esineiden pääsemisen eteenpäin kohti voimalaitosta.

Tammerkosken pohjoisimman Palatsisillan kaiteet ovat noin metrin korkuiset. Sillalta kanavan veteen on alle kahden metrin putous. Musta Näsijärven vesi virtaa voimalaitoskanavassa paljon hitaammin, kuin viereisessä varsinaisessa Tammerkosken uomassa.

Kanava ei talvella ehtinyt jäätyä.

- Uhri oli pukeutunut tavanomaisiin talvivaatteisiin, Myllymäki kertoo.

Julkaistu: 5.4.2018