Apu

Tammerkosken ruumis: näitä asioita pohditaan nyt

1

Tammerkoskesta, Finlaysonin tehdasalueen voimalaitoskanavasta löytyi tänään naisen ruumis. Hätäkeskukseen tuli silminnäkijän soitto kello 12.41, ja aluksi epäiltiin, että kosken pohjalla makaisi nukke. Nopeasti selvisi, että kyseessä on kuollut ihminen.
Teksti Hannu Koskela
Kuvat Hannu Koskela

Iso poliisioperaatio tehtiin Finlaysonin tehdasalueen Tammerkosken puoleisilta sisäpihoilta. Paikalla oli poliisin ja pelastuslaitoksen ajoneuvoja ja joukkoja. Poliisi ei kello 16 mennessä vielä tiedottanut muuta, kuin että ”koskesta on löytynyt ruumis”.

Onko kyseessä rikos, vahingossa hyiseen koskeen putoaminen tai mahdollisesti itse aiheutettu kuolema? Poliisi ei tutkinnan tässä vaiheessa ota mitään kantaa. Myöskään siitä, kuinka kauan ruumis mahdollisesti on vedessä ehtinyt olla, ei kerrota julkisuuteen arviota. Silminnäkijät kertoivat, että uhri olisi kuljetettu pois hautaustoimiston autolla.

Ruumiin löytyminen juuri nyt johtui poikkeustilanteesta. Yleinen tieto on, että Tampereen keskustaa halkova Tammerkoski tyhjennetään vedestä yleensä vain huoltotarkoituksissa. Nyt kosken juoksu pysäytettiin heti pääsiäisen jälkeen, koska sekä Tampereen Hämeensillan uudistustyöt että Tampereelle rakennettavan raitiotien rakentaminen vaativat kosken kuivaamista ensi perjantaihin asti.

Kello 15 aikoihin Apu kulki Tammerkosken rannat pohjoisesta Näsijärveltä eteläiselle Ratinan suvannolle asti. Aurinkoisessa, mutta kalman kylmässä säässä kosken rannoille oli kerääntynyt ihmisiä valokuvaamaan harvinaista näkyä, tyhjää koskea. Muutamat rohkeammat kävelivät kosken röpelijäisellä pohjalla ja jokunen kalastaja yritti saada pienistä kosken pohjalle jääneistä lammikoista saalista.

Ratikkatyömaan kaivinkone kauhoi kuivaa kosken pohjaa purettavan Hämeensillan alla ja turvavarusteisiin pukeutuneet työmiehet jatkoivat hommiaan.

Julkaistu: 3.4.2018