Tuulilasi

Tämän taksista tutun auton ohjaamo on kuin S-sarjan Mercedeksestä


Mercedes-Benz on paljastanut ensimmäiset viralliset kuvat uuden, tammikuussa esiteltävän E-sarjan ohjaamosta.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Mercedes kertoo, että E-sarjan ohjaamoon on otettu vaikutteita sekä pienemmästä C-sarjasta että suuremmasta S-sarjasta. Huomiota herättävin piirre sisämuotoilussa on aaltoilevasti kaartuva kojelauta, jonka kaarevat linjat jatkuvat keskeytyksettä ovien panelointeihin.

Kuljettajalle silmiin pistävin piirre ovat S-sarjasta tutut isot digitaaliset näytöt kuljettajan edessä. Molempien näyttöjen koko on 12,3-tuumaa. S-sarjan sijaan Eemelissä kaksi näyttöä on asennettu samaan kehikkoon.

Uusi E-sarja on ensimmäinen auto, jonka toimintoja ohjataan monitoimiohjauspyörään integroiduilla kosketusnäppäimillä. Ne reagoivat älypuhelimen tapaan pysty- tai vaakasuuntaisiin pyyhkäisyliikkeisiin ilman, että kuljettajan olisi irrotettava käsiään ohjauspyörästä. Kun haluttu toiminto on valittu pyyhkäisemällä, se vahvistetaan näppäintä painamalla.

Kuljettaja voi muokata vapaasti digitaalisen mittariston teemaa kolmesta eri asetuksesta, joita ovat Classic, Sport ja Progressive. Iso digitaalinäyttö ei ole tosin tarjolla hinnat alkaen -malleihin. Silloin on tyytyminen analogisiin mittareihin sekä 8,4-tuumaiseen näyttöön.

Mercedes kehuu, kuinka E-sarjan ohjaamo on ottanut valtavan askeleen eteenpäin. Mallissa on nyt todella paljon luksusta, jonka takia E-sarjan arvellaan syövän hieman jopa isomman Ässän myyntiä.

Tulevaan E-sarjaan on tarjolla peräti viisi istuinversiota. Perusvarusteisessa autossa on kangasverhoillut istuimet. Avantgarde-varusteisessa autossa istuimissa on aiempaa enemmän sivuttaistukea ja niiden rakenne on tuuletettu.

AMG-istuimessa sivuttaistukea on lisätty edelleen, ja hartiatilaa on normaalia enemmän tukevan istuma-asennon varmistamiseksi. Exclusive-tasolla käytetään kangas/nahkaverhoiltuja tai nappanahkaisia istuimia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.12.2015