Tämän takia Jasper Pääkkönen oli hylätä huippuroolin brittielokuvassa
Kulttuuri
Tämän takia Jasper Pääkkönen oli hylätä huippuroolin brittielokuvassa
Jasper Pääkkönen tähdittää Jet Trash -elokuvaa. Kuvaukset Intiassa olivat näyttelijälle unohtumaton seikkailu.
15.12.2014
 |
Apu

Jasper Pääkkönen, 34, kuvasi viime helmikuussa Intiassa Jet Trash -elokuvaa. Brittielokuvassa näyttelee Jasperin lisäksi kolme näyttelijää. Pääroolissa on Misfits-sarjasta parhaiten tuttu Robert Sheehan. 

- Lontoon agenttini soitti minulle viime talvena ja sanoi, että sinulle on tarjottu roolia Intiassa kuvattavasta brittileffasta. Puhuin ohjaajan kanssa Skype-puhelun, jonka jälkeen agenttini ilmoitti, että minun pitää ilmoittaa heti otanko roolin vai en.

Pääkkönen empi elokuvaan lähtemistä vain yhdestä syystä. Hän oli ollut järjestämässä kollegansa ja ystävänsä Kari "Hissu" Hietalahden 50-vuotiskalareissua. Matkan ajankohta osui samaan aikaan elokuvan kuvausten kanssa.

- Onneksi Hissu on kollega. Hän sanoi, että älä edes mieti. Tottakai sä lähdet tekemään töitä. Ei jäänyt huono omatunto tai paha mieli viime hetken feidaamisesta.  

Paikan päällä näyttelijä kuuli, että elokuvaa varten oli kuvattu 20-30 brittinäyttelijää.

- Kysyinkin vähän ihmetellen, että mistä te keksitte tällaisen suomalaisen rooliin. Ohjaaja sanoi, että hän oli nähnyt Leijonasydän-elokuvan, näyttänyt sen tuottajalle ja he olivat päättäneet, että haluavat minut rooliin.

Jasper näyttelee elokuvassa Mikeä, joka on itseään hyvin hengellisenä pitävä, liian kauan Intiaan jumittanut tyyppi. Jasper kertoo tulleen läheiseksi kolmen muun näyttelijän kanssa. Kuvaukset Goalla kestivät kuukauden.

- Kuvaukset olivat aikamoinen seikkalu. Lämmintä oli 40 astetta ja kuvauspäivät olivat 12-tuntisia. Elokuvayhtiö oli varannut meille huoneet hyvästä hotellista. Päätimme muiden näyttelijöiden kanssa, että haluamme asua siellä missä roolihahmommekin. Varasimme huoneen rantabungalowihökkelistä meren rannalta. Pääsimme biitsille kuvausten jälkeen ja söimme ravintolassa paikallista intialaista currya. 

Näyttelijöiden ystävyys on jatkunut elokuvan kuvausten jälkeenkin. Jasper palasi toissapäivänä Los Angelesista. Hän oli käynyt matkalla Sheehanin ja Aku Louhimiehen kanssa myös Las Vegasissa. Kansainvälisestä urasta Jasper puhuu kuitenkin varovasti.

- Minulle on tultu useasti kehumaan Pahaa maata tai Mattia, että vitsi miten mahtavia elokuvia. Ja olisiko minulla näyttää jotain englanninkielistä. Tämä elokuva on nyt arvokas työkalu, kun on nyt jotain mitä näyttää.

Suomessa Jasper nähdään seuraavan kerran uudessa Vares Sheriffi -elokuvassa, jonka ensi-ilta on 7.1.2015. Jet Trash -elokuvan ensi-ilta on myöhemmin talvella.

Kommentoi »