Tuulilasi

Tämäkin merkki luopuu tila-autoistaan katumaasturien kustannuksellaTämäkin merkki luopuu tila-autoistaan katumaasturien kustannuksella

Seat on brittilehti Autocarin mukaan lopettamassa tila-auto Altean tuotannon uuden Leoniin pohjautuvan katumaasturin tieltä.
Teksti Max Lange
Kuvat Seat

Seat Altea ja ALtea XL ovat jo melko vanhoja malleja, jotka olivat tuotantokaarensa loppupäässä. Malleille ei kuitenkaan ole luvassa jatkoa, koska tila-autojen myyntimäärät ovat olleet Euroopassa jyrkässä laskusuunnassa.

Tila-autoje myyntiä ovat syöneet erityisesti katumaasturit ja crossoverit, jotka tarjoavat tila-automaista tilaa ja monipuolisuutta monien mielestä viehättävämmässä paketissa. Seat on liittymässä trendiin mukaan vuonna 2016 uudella Leoniin pohjautuvalla katumaasturilla.

Autocarin mukaan uusi SUV esitellään jo ensi keväänä Genevessä. SUV-Seat olisi asemoitu Nissan Qashqain ja kumppaneiden kilpailijaksi tällä hetkellä trendikkääseen autoluokkaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.8.2015