Tuulilasi

Tämä vaara vaanii nuoria kuskeja – "tuhoisa yhdistelmä"Tämä vaara vaanii nuoria kuskeja – "tuhoisa yhdistelmä"

Nuorten liikenneturvallisuus on mennyt parempaan suuntaan, mutta edelleen nuoret näkyvät riskiryhmänä liikenteessä, muistuttaa Trafi.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Seppo Sirkka

”Asenne kuntoon, ennen kuin hyppäät auton rattiin”, sanoo Trafin Jussi Pohjonen.

”Varsinkin kavereiden yllytys yhdistettynä vähäiseen ajokokemukseen saattaa olla tuhoisa yhdistelmä.”

Viimeisen kahden vuoden aikana 18-20-vuotiaiden nuorten pärjääminen tieliikenteessä on parantunut sekä henkilöauton kuljettajana että muuten, selviää Trafin uudesta selvityksestä, jossa keskitytään erityisesti 18-20-vuotiaisiin nuoriin henkilöauton kuljettajana. Myös yleinen tieliikenteen turvallisuus on näinä vuosina parantunut kokonaisuudessaan.

Aikaisemmin 18-20-vuotiaat henkilöauton kuljettajat ovat olleet ikäryhmänä onnettomuusaltteinta joukkoa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana eniten kuolemaan johtaneita onnettomuuksia on sattunut väestömäärään suhteutettuna 21-24-vuotiaille henkilöauton kuljettajille, erityisesti nuorille miehille.

Analyysiin on koottu tilastotietoa nuorista henkilöauton kuljettajista niin ajokortin hankinnasta, selviytymisestä liikenteessä kuin onnettomuuksistakin. Mukana on tietoa myös ajokortillisten osuudesta koko väestöön nähden.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 30.5.2014