Tuulilasi

Tämä on uusi odotettu Volvo XC40 − hinta Suomessa 39 953 euroa


Volvo on julkistanut erittäin odotetun XC40-katumaasturin, joka on ruotsalaismerkin ensimmäinen uudelle CMA-rakenteelle perustuva Volvo.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Uuden auton julkistuksen yhteydessä Volvo halusi painottaa, että XC40 ei ole vain kutistettu versio XC90:stä ja XC60:stä, vaan se on aivan oma itsenäinen mallinsa. Auton muotokieli on tuttua Volvoa, mutta siihen on haettu myös täysin omaa muotokieltä.

Ensikuvien perusteella XC40:n muotoilu näyttää onnistuneen. Auto on tasapainoisen ja menevän näköinen, vaikka se on melko kulmikas. Volvo on panostanut eritysesti fiksuun tilankäyttöön sekä monipuolisiin säilytysvaihtoehtoihin.

XC40-malliin on tuotannon alusta alkaen saatavana nelisylinteriset D4-dieselmoottori ja T5-bensiinimoottori. Enemmän voimansiirtovaihtoehtoja, mukaan lukien täyssähkömalli, lisätään auton valikoimaan myöhemmin.

Odotukset uutta mallia kohtaan ovat suuret, koska Volvon malliston nykyiset kalliimman hintaluokan autot ovat käyneet Suomessa erinomaisesti kaupaksi. Näitä hieman edullisempi XC40 tuleekin useamman saavutettavaksi, mikä lisännee auton kiinnostusta.

Uuden XC40:n tuotanto käynnistyy Volvon tehtaalla Belgian Gentissä marraskuussa. Hinnasto julkistetaan lokakuussa, jolloin myös tilauskirjat avautuvat. Volvo XC40 -mallin alkaen hinta Suomessa on 39 953 euroa.

Julkaistu: 21.9.2017