Tuulilasi

Tämä uusi Fisker ei ole sellainen, joka sen oletettiin olevan


Meille suomalaisille tuttu Fisker on tekemässä paluuta. Yrityksen perustaja Henrik Fisker ei ole kuitenkaan enää tekemisissä Karman kanssa, vaan on esittelemässä uuden Rocket-muskeliauton.
Kuvat Galpin Auto Sports

Fisker Karman tarina on surullisen kuuluisa: autot kärsivät laatuongelmista ja hurrikaani Sandy tuhosi vuonna 2012 ison osan valmistuneista Karmoista. Kiinalaiset ostivat Fisker Automotiven alkuvuodesta ja ovat kiinnostuneita tuomaan Karman takaisin tuotantoon.

Yrityksen perustaja Henrik Fisker on puolestaan ollut kiireinen muualla. Kannuksensa mm. Aston Martinilla (DB9, V( Vantage)) saanut Fisker on tuomassa Los Angelesin autonäyttelyyn amerikkalaisen muskeliauton, jonka nimi on Rocket, kertoo Autoblog.

Rocket on toteutettu yhteistyössä Galpin Auto Sportsin kanssa, joka on Fordien jälleenmyyjä Yhdysvalloissa. Galpin Autos Sports on modifioinut aiemmin mm. Mustangeja ja Ford GT:tä.

Huhut kertovat siis, että Rocket olisi Ford Mustangin pohjalle rakennettu auto, jonka muotoilusta on vastannut Henrik Fisker. Autosta on toistaiseksi paljastettu vain teaserikuva, mutta saamme luultavasti tietää Rocketista enemmän Los Angelsin autonäyttelyn yhteydessä ensi viikolla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 12.11.2014