Tuulilasi

Tämä tunnettu pakettiautomalli on jo 50-vuotiasTämä tunnettu pakettiautomalli on jo 50-vuotias

Ford Transit täyttää 50-vuotta elokuussa 2015. Transiteja on valmistettu yhteensä yli kahdeksan miljoona kappaletta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Ford

Ensimmäinen Ford Transit valmistui tuotantolinjastolta Langleyssä Englannissa elokuussa 1965. Tämä jälkeen on valmistettu lähes 8 miljoonaa Transit- ja Transit Custom -mallia. Samanaikaisesti Transit on kasvanut yhdestä ajoneuvosta tuoteperheeksi ja kokonaiseksi hyötyajoneuvojen mallistoksi.

Transit-mallisto on kehittynyt laajaksi tarjoten vaihtoehtoja pakettiautoista lava-autoihin ja matkailuautoihin sekä järeillä moottoreilla varusteltuihin rata-autoihin, Cosworth V8-Supervan mukaan lukien.

Peräkkäin pysäköitynä 50 vuoden aikana valmistetuista Transiteista muodostuva jono kiertäisi helposti ympäri maailman. Tämän lisäksi on laskettu, että uusi Transit on ostettu keskimäärin joka kolmas minuutti sen historian aikana.

Kasvava suosio kiihdytti Transitin tuotantoa, ja vuonna 1976 saavutettiin tuotannossa miljoonan auton rajapyykki. Seuraavat miljoonan auton virstanpylväät saavutettiin vuosina 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 ja 2013. Tänä vuonna arvellaan rikkoutuvan kahdeksan miljoonan rajapyykki.

Nykyään Transitia valmistetaan Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa sekä Kiinassa. Kaiken kaikkiaan Transitia myydään 118 eri markkina-alueella ympäri maailman.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.7.2015