Tuulilasi

Tämä suosittu sähköauto saamassa myös muita korimalleja


Nissan Leaf on kaikkien aikojen myydyin sähköauto, mutta se on silti jäänyt myyntitavoitteistaan. Kasvua haetaan jatkossa uusilla korimalleilla.
Kuvat Nissan

Autocarille puhunut Nissanin vanhempi toimihenkilö sanoo, että nykyinen Leaf ei enää saisi uusia korimalleja, mutta sen seuraaja voisi hyvinkin laajentua uusiin suuntiin.

Nykyistä Leafia on valmistettu vuodesta 2011, mutta auto ei ole aivan lunastanut sille asetettuja korkeita tavoitteita. Monelle lyhyt toimintamatka ja verrattain korkea hinta ovat olleet esteitä Leafin ostolle.

Toisen sukupolven Leafiin luvataan huomattavasti nykyistä pidempää toimintamatkaa. Tavallisen Leafin korirakenne pysyy myös luultavimmin ennallaan, eli viisiovisena hatchbackinä.

Nissan on nauttinut menestystä viime aikoina crossovereillaan, kuten Qashqailla ja Jukella. Siksi voisi olla myös hyvin todennäköistä, että Leaf kasvaisi jatkossa myös tähän suuntaan. Nissan ei halunnut kommentoida Autocarin uteluja Leafin mahdollisista korivaihtoehdoista.

Suomessa Leafin hinnat painettiin äskettäin tarjouskampanjan myötä 29 900 euroon, mikä on lähes 6 000 euroa aiempaa vähemmän.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.7.2015