Tuulilasi

Tämä ranskalaisvalmistaja panostaa jatkossa sähköautoihin


PSA eli Peugeoteja ja Citroëneja valmistava konserni on tuomassa viiden vuoden sisällä markkinoille useampia sähköautoja.
Teksti Max Lange

Näiden sähköautojen toimintasäteet ovat huomattavasti parempia kuin aiemmin ranskalaisilta tulleissa Peugeot iOn- ja Citroën Z-Cero -malleissa. Myös hintataso tulee olemaan huomattavasti alhaisempi kuin ennen.

PSA:n toimitusjohtaja Carlos Tavares ilmoitti tulevista sähköautosuunnitelmista huhtikuun lopulla järjestetyssä vuosikokouksessa, kertoo Automotive News Europe. Sähköautot rakennetaan uudelle EMP1-pohjarakenteelle, joka kattaa merkin pienemmän kokoluokan autot.

PSA julkaisee myös pistokehybridin, joka esitellään isommalle EMP2-pohjarakenteelle. Tämän päälle on myös rakennettu suosittu Peugeot 308. Pistokehybridiä lupaillaan julkistettavaksi vuonna 2019.

PSA on taas alkanut painottaa sähköautoja entistä enemmän Carlos Tavaresin tultua yrityksen toimitusjohtajan paikalle. Tavares siirtyi Renaultilta ja PSA:lle ja toi mukanaan osaamista sekä tietotaitoa sähköautoista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.5.2015